In zilele de 5 si 6 septembrie 2015, la Eforie Nord, va avea loc Sedinta Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.
In cadrul sedintei se vor dezbate aspectele urmatoare, conform anuntului dat publicitatii pe site-ul UNBR:
1. Aprobarea procesului verbal al sedintei Consiliului U.N.B.R. din 05 iunie 2015.
2. Stadiul pregatirii examenului de primire in profesia de avocat.
3. Prezentarea desfasurarii si rezultatelor Proiectului privind aplicarea Avizului nr. (2013) 16 privind relatiile dintre judecatori si avocati in vederea asigurarii calitatii si eficientei justitiei al Consiliului Consultativ al Judecatorilor Europeni (CCJE-GT), in relatiile dintre judecatorii si avocatii romani. Evaluarea efectelor proiectului. Perspectiva initierii si realizarii unui Proiect de conlucrare intre judecatori, procurori si avocati.
4. Prezentarea stadiului proiectului de modificarea a Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.
5. Masuri necesare pentru aplicarea Legii nr. 151/2015 privind insolventa persoanei fizice.
6. Discutarea efectelor si masurilor ce ar trebui implementate in profesia de avocat ca urmare a dispozitiilor din Legea nr.187/2015 de aprobarea a OUG nr.6/2015, relative la criteriile de calificare a activitatii de avocat, din punct de vedere fiscal, ca activitate independenta.
7. Prezentarea executiei bugetare pentru semestrul I/2015 si aprobarea bugetului INPPA pentru anul 2015.
8. Programa de pregatire profesionala continua pentru perioada 2015-2019.
9. Proiectul privind pregatirea profesionala continua prin conlucrarea dintre barouri si centrele INPPA in sistem intranet.
10. Obiective de politica profesionala imediata rezultate din hotararile Congresului avocatilor 2015, in calitate de organ suprem de conducere a profesiei. Masuri privind continutul politicilor profesionale pe termen scurt si mediu.
11. Propunerile CAA privind extinderea informatizarii sistemului CAA.
12. Masuri organizatorice pentru sarbatorirea Zilei Avocatului European 2015.
13. Proiectul privind constituirea Grupului de lucru al Consiliului UNBR privind „Evolutia profesiei de avocat in perspectiva”, constituit din cei mai tineri membri ai Consiliilor Barourilor din Romania
14. Lucrari curente.
Sursa: UNBR.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<