HOTARARE
privind adoptarea Statutului profesiei de avocat
In aplicarea dispozitiilor art. 64 alin. (1) lit. d) si al art. 66 lit. s) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile ulterioare,
verificand lucrarile Congresului avocatilor din 10—11 iunie 2011,
procedand la examinarea formei finale a Statutului profesiei de avocat,
Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, intrunit in sedinta din 3 decembrie 2011, hotaraste:
Art. 1. — Se adopta si se comunica spre publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Statutul profesiei de avocat, prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
Art. 2. — La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, Statutul profesiei de avocat, adoptat in sedinta Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania din data de 25 septembrie 2004, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 45 din 13 ianuarie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, isi inceteaza aplicabilitatea.
Art. 3. — Prezenta hotarare si Statutul profesiei de avocat se publica pe pagina web www.unbr.ro
Art. 4. — Prezenta hotarare se comunica barourilor, presedintelui Comisiei centrale de cenzori, presedintelui comisiei centrale de disciplina si presedintelui Casei de Asigurari a Avocatilor, care vor lua masuri de aplicare a acesteia.
Presedintele Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania,
Gheorghe Florea
Bucuresti, 3 decembrie 2011.
Nr. 64.
Pentru a citi integral Statutul profesiei de avocat Click aici >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<