La data de 12.01.2012, a avut loc la Moscova, semnarea unui protocol de cooperare intre Ministerul Public din Romania si Procuratura Generala a Federatiei Ruse.
Documentul a fost semnat de doamna Laura Codruta Kovesi, Procuror General al Romaniei si de Yuri Yakovlevich Chaika, Procuror General al Federatiei Ruse.
Obiectul principal al protocolului il constituie cooperarea judiciara internationala in materie penala, formarea profesionala, activitatea stiintifica si de cercetare in probleme de interes comun si se va realiza prin consultari, ateliere de lucru pe probleme de cooperare judiciara internationala in materie penala, schimb de materiale metodologice, literatura juridica, intalniri ale expertilor si specialistilor, in scopul realizarii schimbului de experienta si al discutarii problemelor de interes comun, inclusiv a celor prezentate in cadrul forumurilor si organizatiilor internationale.
Cooperarea va fi realizata conform competentelor rezultate din legislatia nationala si internationala, aplicabila fiecarei parti, in domeniile: combaterii criminalitatii organizate, terorismului, coruptiei, traficului ilicit de arme, stupefiante si substante psihotrope, a traficului de persoane, a infractiunilor economice, a celor din domeniul tehnologiei informatiilor si a altor tipuri de infractiuni care prezinta o amenintare grava la adresa societatii.
Semnarea protocolului intre cele doua institutii judiciare a avut loc in contextul celei de-a 290-a aniversari de la data infiintarii Serviciului Rus de Procuratura.
Totodata, in ziua de 13.01.2011, doamna Laura Codruta Kövesi, Procuror General al Romaniei va participa, alaturi de sefii delegatiilor prezente la evenimentul aniversar, la intalnirea cu domnul Dmitri Anatolievici Medvedev, Presedintele Federatiei Ruse.
Din delegatia romana a mai facut parte domnul Marius Iacob, Prim adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<