La data de 12.01.2012, a avut loc la Moscova, semnarea unui protocol de cooperare intre Ministerul Public din Romania si Procuratura Generala a Federatiei Ruse.
Documentul a fost semnat de doamna Laura Codruta Kovesi, Procuror General al Romaniei si de Yuri Yakovlevich Chaika, Procuror General al Federatiei Ruse.
Obiectul principal al protocolului il constituie cooperarea judiciara internationala in materie penala, formarea profesionala, activitatea stiintifica si de cercetare in probleme de interes comun si se va realiza prin consultari, ateliere de lucru pe probleme de cooperare judiciara internationala in materie penala, schimb de materiale metodologice, literatura juridica, intalniri ale expertilor si specialistilor, in scopul realizarii schimbului de experienta si al discutarii problemelor de interes comun, inclusiv a celor prezentate in cadrul forumurilor si organizatiilor internationale.
Cooperarea va fi realizata conform competentelor rezultate din legislatia nationala si internationala, aplicabila fiecarei parti, in domeniile: combaterii criminalitatii organizate, terorismului, coruptiei, traficului ilicit de arme, stupefiante si substante psihotrope, a traficului de persoane, a infractiunilor economice, a celor din domeniul tehnologiei informatiilor si a altor tipuri de infractiuni care prezinta o amenintare grava la adresa societatii.
Semnarea protocolului intre cele doua institutii judiciare a avut loc in contextul celei de-a 290-a aniversari de la data infiintarii Serviciului Rus de Procuratura.
Totodata, in ziua de 13.01.2011, doamna Laura Codruta Kövesi, Procuror General al Romaniei va participa, alaturi de sefii delegatiilor prezente la evenimentul aniversar, la intalnirea cu domnul Dmitri Anatolievici Medvedev, Presedintele Federatiei Ruse.
Din delegatia romana a mai facut parte domnul Marius Iacob, Prim adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<