Curtea de Apel Bucuresti a sesizat Inalta Curte de Casatie si Justitie cu dezlegarea unei probleme de drept care prezinta interes din perspectiva profesiei de avocat, in conditiile art.66 lit. c) din Legea nr.51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Cartea verde a contabilitatii varianta tiparita
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
S-a adresat urmatoarea intrebare preliminara: dispozitiile art.28 alin.(2) din OG nr. 66/2000 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier in proprietate industriala, republicata, trebuie interpretate in sensul ca - prin derogare de la art. 84 alin.1 din Codul de procedura civila - este permis formelor de exercitare a profesiei de consilier in proprietate industriala, reglementate de art.20 alin.(1) din OG nr. 66/2000, sa reprezinte in fata instantelor judecatoresti, in litigiile de proprietate industriala, alte persoane juridice avand calitatea de parte? Ori, dimpotriva, dispozitiile OG nr. 66/2000 trebuie interpretate coroborat cu art. 84 alin.(1) din Codul de procedura civila, rezultand ca un consilier in proprietate industriala nu poate reprezenta in instanta o persoana juridica decat daca are calitatea de avocat angajat direct de aceasta ori de consilier juridic propriu al respectivei persoane juridice, parte in proces?
In sedinta din 30 ianuarie 2017 s-a decis ca reprezentarea persoanelor juridice in fata instantelor de judecata poate fi asigurata prin consilier de proprietate industriala numai daca acesta are calitate de consilier juridic angajat al unei forme de exercitare a profesiei de consilier in proprietate industriala (a se vedea MINUTA atasata si Decizia nr. 9/2016).
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri