Tribunalul Bucuresti a luat decizia de a respinge ridicarea controlului judiciar in cazul lui Dan Voiculescu pe motiv ca faptele de santaj de care este acuzat au afectat libertatea psihica a persoanelor care l-au denuntat, informeaza Agerpres.
Judecatorii apreciaza ca trebuie evitat ca acesta sa isi exercite influenta asupra angajatilor din trustul Intact.
"Judecatorul de drepturi si libertati apreciaza ca masura preventiva a controlului judiciar s-a dispus in mod just si se impune mentinerea acesteia in continuare avand in vedere ca faptele pentru care inculpatul este cercetat, savarsite in calitate de persoana publica, modalitatea in care au fost comise (constrangerea si amenintarea cu darea in vileag a unor fapte compromitatoare in scopul obtinerii unor beneficii patrimoniale importante) au fost de natura sa afecteze libertatea psihica a persoanei si sa aduca atingere echilibrului social firesc prin afectarea mediului de afaceri ce presupune exercitarea relatiilor comerciale cu buna credinta, precum si a drepturilor si intereselor cetatenilor de a fi informati in mod corect, fara exercitarea de influente din partea conducatorului grupului I.M., in scopul de a-i determina pe angajati sa lanseze, sa promoveze si sa sustina campanii media pentru obtinerea unor foloase necuvenite", motiveaza magistratii, conform Agerpres.
Conform DNA, Dan Voiculescu ar fi amenintat direct sau prin intermediari, oameni de afaceri si administratori cu declansarea unei campanii de discreditare in situatia in care acestia nu ar fi incheiat cu trustul de presa contracte de publicitate.
"Sub aceasta amenintare, unul dintre oamenii de afaceri, denuntator in cauza, i-a achitat lui Voiculescu suma de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, incheiate cu trusturile de presa apartinand acestuia", sustine DNA.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In cadrul societatii, o salariata are activitate ce se desfasoara numai in regim de telemunca. Dupa efectuarea concediului medical de sarcina si lauzie aceasta doreste sa isi reia activitatea cu reducerea programului de lucru pentru alaptare. Avand in vedere ca activitatea se desfasoara numai in regim de telemunca si nu implica "timpul necesar deplasarii dus-intors de la locul in care se gaseste copilul -asa cum este in Ordonanta de urgenta nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca un asociat este si auditor la un SRL. EL este angajat si la o alta sc comericala unde se afla in concediu crestere copil. El poate primi dividende de la societatea lui unde este asociat, in perioada cand se afla in conc crestere copil?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<