Fostul general Victor Atanasie Stanculescu a solicitat, luni, la Judecatoria Sectorului 4, sa fie eliberat conditionat. Avocatul din oficiu care l-a aparat a declarat ca in situatia sa ar trebui sa se aplice prevederile legale mai favorabil si sa fie eliberat dupa executarea unei treimi din pedeapsa, informeaza Mediafax.
Victor Atanasie Stanculescu a fost adus, luni dimineata, la Judecatoria Sectorului 4, in vederea judecarii cererii sale de eliberare conditionata din penitentiar. Victor Atanasie Stanculescu a executat o treime din cei 15 ani de inchisare, pedeapsa de condamnare in dosarul Revolutiei de la Timisoara.
Procurorul de sedinta a solicitat respingerea cererii lui Stanculescu, pe motiv ca fapta pentru care a fost condamnat este una deosebit de grava si, astfel, Victor Atanasie Stanculescu trebuie sa continue executarea pedepsei in regim de detentie.
Fost general are varsta de 85 de ani si este incarcerat din octombrie 2008.
Noul Cod Penal arata ca eliberarea conditionata in cazul condamnatului care a implinit varsta de 60 de ani se poate dispune dupa executarea a cel putin doua treimi din durata pedepsei, in cazul inchisorii mai mari de 10 ani, noteaza Mediafax.
In data de 16 octombrie 2008, Victor Atanasie Stanculescu a fost condamnat de catre judecatorii instantei supreme la 15 ani de inchisoare, pentru omor deosebit de grav.
In data de 10 ianuarie 2013, Tribunalul Ilfov a emis aviz nagativ in cererea lui Stanculescu de a i se intrerupre executarea pedepsei din motive medicale.
Victor Atanasie Stanculescu a trimis si o cerere de gratiere la Presedintie, pentru care Minsterul Justitiei a dat aviz negativ.
Sursa: Mediafax
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<