Deciziile de concediere pentru necorespundere profesionala sunt printre actele pe care le realizam cu cea mai mare dificultate. Mare atentie la aceste decizii pentru ca ele pot fi cu usurinta contestate in instanta.
Care sunt documentele esentiale pe care trebuie sa le intocmim atunci cand dispunem concedierea pentru necorespundere profesionala:
1. Fisa periodica de evaluare
2. Dovada ca i-a fost oferit un alt loc de munca potrivit pregatirii profesionale
3. Adresa de solicitare a locului/locurilor de munca inaintata agentiei teritoriale de ocupare a fortei de munca
4. Raspunsul angajatului/dupa caz
5. Preavizul, ce nu poate avea o durata mai mica de 20 de zile lucratoare daca salariatul/salariatii nu se afla in perioada de proba
6. Decizia de concediere ce are ca temei art. 61 lit. d) din Codul muncii.
Agenda Cadrului Didactic 2024-2025
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Decizia de concediere se emite in scris, trebuie motivata in fapt si in drept si trebuie sa cuprinda precizari cu privire la termenul in care poate fi contestata si la instanta judecatoreasca la care se contesta. In caz contrar, decizia de concediere va fi lovita de nulitate absoluta.
Decizia de concediere pentru necorespundere profesionala poate fi contestata in termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunostinta de masura dispusa. Conform prevederilor art. 210 din Legea 62/ 2011, instanta judecatoreasca competenta este cea in a carei circumscriptie isi are domiciliul sau locul de munca reclamantul.
Ce trebuie sa stim despre decizia de concediere pentru necorespundere profesionala
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri