Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
10 Modele de contracte – actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "10 Modele de contracte – actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2024 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mihaela Ciocea, judecator, a intrat in greva foamei

Mihaela Ciocea, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, a intrat in greva foamei. Magistratul arata ca a fost supusa "neintrerupt acuzelor" si a fost presata sa paraseasca sistemul de justitie.

"De ieri sunt in greva foamei la Cotroceni, in semn de protest fata de politia politica la care suntem supuse eu si sora mea incepand cu anul 2010. Am luat aceasta decizie si pentru ca am ajuns la o limita a supravietuirii si pentru ca intentionez sa aduc cazul nostru in dezbaterea electorala ce se apropie, unul dintre candidati fiind beneficiarul direct si instigatorul multora din situatiile in care ne aflam.

Asta nu inseamna ca fac politica, ci ca sunt nevoita sa denunt politia politica.

Pentru cei care nu stiu povestea noastra, reiau aici, pe scurt, faptul ca in urma studiilor de Master efectuate in 2008 - 2009 in Germania, la Institutul Max Planck din Munchen si a unor neplaceri create de un important angajat al institutului care visa sa ii fiu "prietena cu beneficii", hartuindu-ma si creandu-mi dificultati nejustificate in perioada de studii, m-am trezit urmarita la Bucuresti de aceleasi tactici de marginalizare si stigmatizare profesionala, la locul meu de munca de la Curtea de Apel Bucuresti. Noua sefa de sectie refuza sa imi repartizeze birou si computer, refuza sa ma programeze in sedinte, pretindea ca trebuie sa ma mute la alta sectie, desi dintre colegele mele aveam cea mai lunga experienta in domeniul in care lucram. Absolut intamplator, cu putin timp inainte de intoarcerea mea de la master, fusese numita sefa a Sectiei a IX-a Civile si de Proprietate Intelectuala judecatoarea Ruxandra Danaila, care nu intrase niciodata intr-un dosar de Proprietate Intelectuala, dar avea o sora care lucra la Oficiul de Brevete de la Munchen. Concomitent, cate un profesor de la Max Planck venea inopinat la Bucuresti, pretextand ca vrea sa ma ajute sa imi scriu aplicatia pentru doctorat, ca sa ma intorc la Munchen. Pentru ca m-am plans intr-o scrisoare Ministrului German al Educatiei despre hartuirea sexuala la care am fost supusa in timpul studiilor, dar si de prelungirea presiunilor la Bucuresti, Vice-presedintele Societatii Max Planck, Ruediger Willems, m-a somat sa imi retrag acuzatiile "sau ii scriu Presedintelui Curtii de Apel si Ministrului de Justitie roman."

Incepand de atunci si pana astazi, timp de zece ani de zile, am fost supusa neintrerupt acuzelor de necorespundere profesionala, presiunilor de a parasi sectia si chiar magistratura si mai ales unui sir neincetat de sanctiuni disciplinare, suspendari din functie, etc. Personalul auxiliar al instantei dar si colegele mele judecatoare au fost instigate de conducerea Curtii de Apel Bucuresti (Lia Savonea, Amelia Farmathy, Elisabeta Rosu) si de sefele de sectie (in primul rand Ruxandra Danaila/ Tirica) sa ma insulte ca sunt nebuna, sa provoace conflicte, sa depuna marturii calomnioase despre mine la CSM. In paralel, sefa de sectie si presedinta CAB ma presau sa imi dau demisia din magistratura si urlau la mine: "Ce astepti?",

Subit, dupa 13 ani de magistratura fara niciun incident profesional, se plangeau de mine si angajatele IT, si grefierele, si alti auxiliari, urlau la mine si Presedintele Curtii si membrii CSM, judecatoarele declarau in scris si la unison ca refuza sa intre cu mine in sedinta. Discret, cate o colega era trimisa sa imi sugereze ca: "Lasa ca pleci tu in Germania si scapi!"

Am aflat apoi ca respectivul functionar german (in paranteza fie spus, era detinator al unui titlu aristocratic: Printz Wolrad zu Waldeck und Pyrmont si era in acelasi timp fost ofiter al armatei germane, fiind anterior detasat in Kosovo cu trupele KFOR) indeplinea atributii de expert strain pentru sistemul judiciar romanesc si ca a manevrat acordarea de recompense profesionale si materiale tuturor persoanelor care au contribuit la distrugerea carierei mele, mai ales prin intermediul Institutului National al Magistraturii, al carei directoare, Octavia Spineanu Matei, judecatoare de Proprietate Intelectuala ca si mine, a depus eforturi deosebite pentru a ma determina sa plec in Germania. La capatul tuturor acesti ani de eforturi in interesul privat al expertilor europeni, aceasta a fost rasplatita ea insasi cu pozitia de judecatoare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

In paralel, sora mea geamana a fost de trei ori concediata de angajatorul ei, CEZ Romania. Desi a fost reintegrata in munca de instantele de judecata de doua ori, a treia oara, printr-o manevra a Sectiei a VII-a a Curtii de Apel Bucuresti, la care sunt integrata, si la instigarea judecatoarei Amelia Farmathy, implicata constant in actiunile impotriva mea la Curte, ICCJ a pronuntat o decizie in interesul legii prin care cea de-a treia contestatie la concediere a fost declarata tardiva, in temeiul unei decizii interpretative ulterioare formularii contestatiei. Prin intermediul firmei de avocatura "Tuca, Zbarcea si Asociatii", care asista grupul CEZ, la instigarea Octavei Spineanu Matei, a Alinei Tuca, sora mea a fost hartuita de CEZ Romania si dincolo de perioadele cat a fost angajata, fiindu-i promovata o actiune patrimoniala neintemeiata, fiindu-i solicitate cheltuieli de judecata de 27 000 euro pentru formularea contestatiilor la concediere ilegala, etc. Inainte de cea de-a treia concediere, CEZ Romania a cerut Baroului Bucuresti ca aceasta sa fie exclusa din Barou, in baza unor acuzatii calomnioase. Desi nu a fost exclusa, Baroul o mentine suspendata, pretinzandu-i plata unei sume imense pentru perioada cat a lucrat ca si consilier juridic "pentru ca nu v-ati suspendat pentru incompatibilitate", fapt interzis chiar de regulile Baroului, unde nu poti depune nicio cerere, daca nu esti cu taxele la zi.

Concomitent cu stigmatizarea si ostracizarea noastra aproape totala, prin intermediul Politiei si Jandarmeriei au fost instigati cei mai josnici si mai agresivi locatari din blocurile unde locuim sa ne insulte sau sa ne supuna agresiunilor din cele mai grave. Fotografii de la aceste agresiuni am mai postat aici pe pagina. Politia are consemn sa refuze sa intervina sau sa ne aduca noi acuze atunci cand am cerut asistenta la 112. La cea mai recenta interventie, politistul de la Sectia 9 imi spunea ca "Ma pune pe site-ul de matrimoniale". Toate plangerile noastre pentru agresiuni si amenintari au fost clasate. Cel putin la locuinta sorei mele cunoastem grupul infractional care asigura coordonarea actiunilor de tortura in forma tratamentelor inumane si degradante: aceeasi judecatoare Farmathy si sotul ei, intre timp promovat judecator la ICCJ pentru agresivitatea deosebita manifestata fata de mine in sediul CAB si fratii Ciocan, unul criminalist la Politia Capitalei si altul promovat colonel in Jandarmerie. Si Farmathy si Ciocan locuiesc la doua blocuri distanta de sora mea si au reusit sa instige pe toata lumea din bloc si din imprejurimi impotriva noastra si sa instige batjocura constanta cu care ne trateaza politistii.

Desi lipsite de venituri, politia ne supune unui numar record de amenzi, sora mea fiind, de exemplu amendata de patru ori in decursul anului trecut, in doar cateva luni, cu o suma de aproape 2000 lei.

Ca si corolar al masurilor de politie politica, CSM insista sa ma internez la Spitalul de Psihiatrie Obregia. Desi m-am prezentat pentru o discutie cu psihiatrul si mi-am aratat disponibilitatea de a aparea in fata comisiei medicale prevazuta de lege pentru testarea psihiatrica a magistratilor, am refuzat internarea ca nejustificata, neavand niciun fel de istoric medical de acest gen.

In conditiile in care am fost abuziv suspendata din functie pe perioada cercetarilor la sfarsitul lunii ianuarie, in conditiile in care nu mi s-au alocat niciun fel de atributii profesionale nici in ultimul an in care am fost reintegrata in functie, CSM ul prelungeste artificial aceasta procedura disciplinara neintemeiata pentru a ne impinge la limita supravietuirii si a ne constrange sa retragem cererile penale impotriva magistratilor din conducerea sistemului judiciar care au instigat si comis toate aceste abuzuri impotriva noastra in ultimii 10 ani.

Dincolo de aceste amanunte, sper ca toata lumea vede in cele de mai sus un caz de trafic de persoane pentru segmentul "barbati straini, puternici si influenti", pe care toate institutiile de forta din Romania si sistemul judiciar sunt mai mult decat incantati sa ii "serveasca".

Daca in cazul traficului de fete si femei pentru prostitutie consemnul e "sa ne facem ca nu vedem, ca nu avem mandat, ca a plecat cu un Fat Frumos, etc.", iar amploarea fenomenului abia acum incepe sa fie dezvaluita in presa, in cazul nostru si al traficului de persoane pentru persoane influente, facut prin punerea victimelor in situatii de aservire, chiar daca nu prin rapire si bataie, deocamdata suntem supuse unui blocaj mediatic total.

Voi reveni.", a scris judecatorul pe propria pagina creata pe o retea de socializare.

judecator greva foamei mihaela ciocea

In 2013 Mihaela Ciocea a fost mutata disciplinar de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) la Curtea de Apel Ploiesti (CAP) pentru o perioada de trei luni. 

Judecatoarea Mihaela Ciocea a fost sanctionata pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de statutul judecatorilor si procurorilor, respectiv "manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu" si "atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii“. Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a respins o a treia actiune disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva magistratului Curtii de Apel Bucuresti, adica „refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu si exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta".

Mihaela Ciocea a spus, in Piata Universitatii, ca presedinta sectiei unde activeaza a inlocuit-o abuziv din completul care judeca un dosar in care era implicata o companie, incalcandu-se astfel principiul continuitatii completului de judecata. Initial, magristratul s-a adresat membrilor CSM. Consiliul i-a respins insa plangerea, astfel ca judecatoarea a decis sa protesteze in Piata Univesitatii.

In 2014 Mihaela Ciocea a revenit in atentia CSM, dupa ce a avut o altercatie cu o grefiera. Aceasta a fost suspendata din functie. 

„In sedinta din data de 1 octombrie 2014, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis solicitarea formulata de Inspectia Judiciara cu privire la doamna Ciocea Mihaela Lamiita, judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti si, in temeiul dispozitiilor art. 52 alin. 1 teza a II-a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, a dispus suspendarea din functie a doamnei judecator, pana la solutionarea definitiva a actiunii disciplinare ce face obiectul dosarului nr. 13/J/2014”, se arata intr-un comunicat emis de CSM.   Potrivit legii, pe durata procedurii disciplinare, sectia corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din functie a magistratului, pana la solutionarea definitiva a actiunii disciplinare, daca exercitarea in continuare a functiei ar putea afecta desfasurarea cu impartialitate a procedurilor disciplinare sau daca procedura disciplinara este de natura sa aduca atingere grava prestigiului justitiei. Pe 12 martie 2014, Lamaita Ciocea a fost suspendata pe o perioada de sase luni. Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM a admis astfel actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva Lamaitei Ciocea, constatand ca aceasta avut "atitudini nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii".


Florin Amariei
de Florin Amariei
Redactor

Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie.  In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.  

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Mihaela Ciocea, judecator, a intrat in greva foamei":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Poate sunteti interesat si de:
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!

Modificarile din

Contractele Civile si Actele Comerciale

se aplica deja!

Descarcati GRATUIT Raportul Special

"10 Modele de contracte – actualizate conform GDPR"

10 Modele de contracte – actualizate conform GDPR
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016