Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box a fost trimis in judecata in dosarul in care i se aduc acuzatii ca ar fi cerut un million de euro de la Sorin Ovidiu Vantu. Banii ar fi fost solicitati pentru a intervene la judecatori de la instanta suprema, in dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa, arata Mediafax.
Rudel Obreja a fost trimis in judecata, in stare de arrest la domiciliu de catre procurorii Sectiei de combatere a coruptiei. Obreja este acuzat de infractiunea de trafic de influenta iar dosarul urmeaza sa fie judecat la Tribunalul Bucuresti, arata marti Directia Nationala Anticoruptie, in cadrul unui comunicat de presa.
Conform rechizitoriului procurorilor, in perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins in mod direct, de la o persoana, denuntatoare in cauza, un milion de euro.
Rudel Obreja a lasat sa se creada ca detine influenta asupra unor judecatori ce intra in completul insarcinat sa solutioneze un dosar aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sectia penala, informeaza Mediafax.
Rudel Obreja ar fi pretins suma de bani care l-ar fi ajutat sa ii determine pe judecatori sa se pronunte in mod favorabil.
In acel dosar, denuntatorul declarase recurs impotriva unei solutii de condamnare la pedeapsa inchisorii, pentru infractiunea de favorizare a infractorului, noteaza Mediafax.
"Inculpatul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro, sa fie remisa inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta de 800.000 euro, dupa obtinerea solutiei favorabile. Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a sustinut ca persoanele pe langa care isi exercita influenta i-au transmis denuntatorului, prin intermediar, ca va obtine cu certitudine o hotarare favorabila daca va solicita amanarea cauzei pentru un termen de judecata ulterior intrarii in vigoare a „noului cod” (cu referire la data de 1 februarie 2014, cand au intrat in vigoare NCP si NCPP)", au precizat procurorii.
In data de 13 februarie, Rudel Obreja a declarat ca Sorin Ovidiu Vantu este denuntatorul si ca dosarul ar fi consecinta unei “inscenari” a acestuia.
In 24 ianuarie, Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat definitiv de instanta suprema la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul favorizarii lui Nicolae Popa, care fusese condamnat in 2006 in legatura cu prabusirea FNI, mai arata Mediafax.
Sursa: Mediafax
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, referitor la obligatia de acordare a mesei, va rugam sa ne specificati: 1. Cum trebuie evidentiata in actul aditional, prin cateva exemple. 2. Cate mese pe zi trebuie acordate. 3. Care este tratamentul fiscal. 4. Ce se intampla daca este acordata de beneficiar prin intelegere cu acesta.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<