Curtea de Apel a amanat judecarea apelului in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care Dan Voiculescu a primit condamnare la cinci ani de inchisoare, alaturi de alte persoane, informeaza Agerpres.
Amanarea decisa vineri a fost motivata de lipsa de aparare a mai multor inculpati implicati in acest dosar.
In data de 26 septembrie, Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare. Acesta a fost acuzat de infractiune de spalare de bani, in dosarul privind privatizarea ICA, noteaza sursa amintita.
Mai mult, dupa executarea pedepsei, Dan Voiculescu va avea mai multe drepturi civile interzise pe o perioada de trei ani.
In acelasi dosar, au primit pedepse de cate sase ani de inchisoare si urmatoarele persoane: Gheorge Mencinicopschi, fost director general al ICA, Sorin Pantis, fost ministrul al Telecomunicatiilor si angajat al ICA, Jean Catalin Sandu, Popa Corneliu, Vlad Nicolaescu Savulescu si Flavius Pop.
Cinci ani de inchisoare in acest dosar au primit urmatorii inculpati: Constantin Baciu, Grigore Marinescu, Vica Ene si Alexandru Petre.
Mai mult, Dan Voiculescu a fost obligat sa achite cca 6 miliarde de lei vechi, contravaloarea a peste 18 milioane de actiuni de la ICA, donate fiicei sale, Camelia Voiculescu.
Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata, mai noteaza sursa amintita.
sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Este posibil ca un angajat sa aiba 2 CIM-uri la acelasi angajator? De exemplu, un angajat cu 8 ore, mai poate avea un alt contract pe timp partial ca formator/lector? Care sunt conditiile legale? Cum se poate inregistra in Revisal?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rugam sa ne transmiteti reglementarile legislative conform carora angajatul poate beneficia la cerere de concediu fara plata pana la varsta de 3 pentru copil fara handicap, in continuarea concediului de crestere copil pana la 2 ani, astfel incat sa nu revina la serviciu pana la implinirea varstei de 3 ani?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<