Pana in acest moment, avem anuntati 14 candidati pentru alegerile prezidentiale 2019. Iata cine sunt acestia si ce trebuie sa stii despre ei.
Atentie! Daca te afli temporar in strainatate (munca/vizita/sedere), nu uita sa te inscrii pe platforma votstrainatate.ro! Datele inscrise in scopul alegerii presedintelui Romaniei nu vor fi trimise catre ANAF sau alte autoritati ale statului roman. Este, insa, vital sa intri in acest portal. Iti va garanta posibilitatea de a vota la o sectie sau, mai simplu si mai ieftin, prin corespondenta.
In primul rand, stim ca alegerile prezidentiale 2019 vor avea loc pe 10 noiembrie pentru primul tur si 24 noiembrie pentru turul doi. In strainatate, conform AEP, se va putea vota de-a lungul a trei zile, adica de vineri (8 noiembrie) pana duminica (10 noiembrie) pentru primul tur si de vineri (22 noiembrie) pana duminica (24 noiembrie) pentru al doilea tur.
„Art. 44. - (1) In ziua de duminica, votarea incepe la ora locala 7,00 si se incheie la ora locala 21,00.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), votarea in strainatate se desfasoara si pe parcursul zilelor de vineri si sambata imediat anterioare zilei votarii. In ziua de vineri, votarea incepe in ziua de vineri, ora locala 12.00 si se incheie la ora locala 21.00, iar in ziua de sambata, votarea se deschide la ora locala 07.00 si se incheie la ora locala 21.00", arata documentul.
Legislatia a fost completata, astfel incat alegatorii, atat din Romania cat si din afara tarii, care vor fi prezenti la coada la inchiderea sectiei de vot, respectiv ora 21:00, sa poata vota pana la ora 23.59.
"La ora 21:00 presedintele biroului electoral al sectiei de votare declara votarea incheiata si dispune inchiderea localului de vot. Alegatorii care la ora 21:00 se afla la sediul sectiei de votare, precum si cei care se afla la rand in afara sediului sectiei de votare pentru a intra in localul de vot pot sa isi exercite dreptul de vot. Doi membri desemnati de biroul electoral al sectiei de votare, din cadrul acestuia, verifica la ora 21:00 daca in afara sediului sectiei de votare se afla alegatori care asteapta sa isi exercite dreptul de vot si constata si monitorizeaza ordinea in care acestia au acces in localul de vot. Alegatorii aflati in situatiile prevazute pot vota pana cel mult la ora 23:59".
In al doilea rand, daca niciun candidat nu va primi peste 50% din voturile valabil exprimate din primul tur, se va organiza cel de-al doilea scrutin.
In al treilea rand, incepem prezentarea pe scurt a fiecarei persoane anuntate deja ca fiind candidat. Nu este exclus sa mai apara sau sa mai dispara persoane din aceasta enumeratie. Vom actualiza, insa, informatiile de fiecare data.
Nu uitati! Ne puteti transmite intrebarile dumneavoastra pe pagina noastra de Facebook. Noi va vom raspunde!
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
Ultimul sondaj aparut in spatiul public pentru candidatii la alegeri prezidentiale 2019 prezinta urmatoarea intentie de vot:
Sondajul a fost prezentat de sociologul Pieleanu pe 22 octombrie 2019. Acesta are o marja de eroare de aproximativ 3%.
„Este clar, Iohannis si Dancila vor fi in turul doi, mai ales dupa ce se intimpla acum cu Barna. Viorica Dancila este pe o tendinta de crestere. Cred ca va avea scorul partidului, undeva pe la 24%. Se pune in discutie cum se va distribui electoratul lui Dan Barna in turul doi. Nu stim cum se va manifesta diaspora”, a declarat Pieleanu.
Dan Barna a scazut considerabil, in urma informatiilor aparute in public cu privire la posibile fraude cu fonduri europene. Pornirea unui dosar de catre DNA i-a scazut sansele de a intra in turul doi.
Momentan, analistii spun ca lupta finala se va da intre Klaus Iohannis si Viorica Dancila.
Conform comunicatul BEC remis E-Juridic sambata, 28 septembrie 2019, a fost trasa la sorti ordinea candidatilor pe buletinul de vot. Astfel, lista este urmatoare:
Biroul Electoral Central (BEC) a finalizat inscrierea candidatilor pentru alegerile prezidentiale 2019. Asadar, urmatoarele persoane se afla in cursa pentru a ocupa functia de presedinte al Romaniei:
Detalii suplimentare despre fiecare candidat validat de BEC pana in acest moment puteti gasi mai jos.
S-a nascut in 1959 in Sibiu si a fost profesor de fizica si inspector scolar inainte de a deveni primar al Sibiului in anul 2000. A primit din partea sibienilor patru mandate de primar si de fiecare data a candidat din partea Forumului Democrat al Germanilor din Romania. A fost propus premier in 2009, insa Traian Basescu l-a refuzat. In 2013 a intrat in PNL si un an mai tarziu a fost desemnat candidatul liberalilor pentru alegerile prezidentiale din partea Aliantei Crestin-Liberale formata din partidele PNL si PDL. In cel de-al doilea tur l-a invins pe candidatul PSD, Victor Ponta, obtinand 54,43% din voturile valabil exprimate.
Parintii sai sunt Susanne si Gustav Heinz Johannis, amandoi sasi transilvaneni. Acestia au emigrat in 1992, ca pensionari, din Sibiu in Germania, unde s-au stabilit la Würzburg, in Bavaria. Klaus Iohannis a declarat intr-un interviu ca familia Iohannis este atestata in Cisnadie din secolul al XVI-lea. Tot el a declarat ca, atunci cand tatal sau l-a inregistrat ca nou-nascut, functionarul de la primarie a refuzat sa-i scrie numele cu „J”, asa cum a fost scris in familia sa de cinci sute si ceva de ani.
Klaus Iohannis a absolvit in anul 1983 studiile de fizica la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj. Dupa terminarea facultatii a fost mai intai profesor de fizica la Agnita, apoi la unele scoli din Sibiu, iar din 1989 la Colegiul National „Samuel von Brukenthal”. In anul 1997 a devenit inspector scolar general adjunct, iar intre 1999 si 2000 a fost inspector scolar general al judetului Sibiu.
Este casatorit din 1989 cu Carmen Iohannis (n. 2 noiembrie 1960), profesoara de limba engleza la Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Sibiu.
Viorica Dancila (fosta Nica), actualmente premier al Romaniei, s-a nascut in data de 16 decembrie 1963 in Rosiorii de Vede. Este prima femeie care ocupa functia de prim-ministru, insa mandatul ei a fost marcat de influenta fostului sef al PSD, Liviu Dragnea, si de numeroase proteste uriase la nivel national.
In data de 27 mai 2019, Viorica Dancila devine presedintele interimar al Partidului Social Democrat, dupa ce Liviu Dragnea este condamnat la inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.
Viorica Dancila a devenit membru al Partidului Social Democrat in anul 1996, in organizatia din Teleorman a PSD. De-a lungul anilor a detinut pozitii atat in cadrul PSD, cat si in cadrul administratiei locale. Viorica Dancila a fost consilier local si consilier judetean, pana in anul 2009, cand a fost aleasa ca europarlamentar, pentru un prim mandat. De asemenea, Viorica Dancila a detinut in partid functiile de presedinte de organizatie locala, vicepresedinte al Organizatiei PSD Teleorman, presedinte al OFSD Teleorman, fiind, in prezent, presedinte la nivel national al Organizatiei Femeilor Social Democrate.
Viorica Dancila a fost propusa la data de 16 ianuarie 2018 de catre PSD pentru functia de prim-ministru in cadrul Comitetului Executiv National al partidului in urma demisiei prim-ministrului Mihai Tudose, tot din partea PSD.
Viorica Dancila s-a nascut la 16 decembrie 1963 in Rosiorii de Vede.[4] Parintii acesteia au divortat de tineri. Mama era tesatoare la fabrica de postavuri „Dorobantul”, iar tatal, Filimon Nica, era plutonier major in Armata Romana. A urmat clasele a IX-a si a X-a, intre 1978 si 1980, la Liceul „Mihai Viteazul” din Ploiesti. Studiile liceale le-a finalizat la Liceul Energetic din acelasi oras. A absolvit Facultatea Forajul Sondelor si Exploatarea Zacamintelor de Hidrocarburi, din cadrul Institutului de Petrol si Gaze Ploiesti, in 1988. In 2006, a obtinut masterul Spatiul Public European, in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti.
In perioada 1997–1998 a fost profesoara la Liceul Industrial din Videle. Din 1997 pana in 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, serviciul Monitorizare Productie Titei si Gaze.
S-a nascut in data de 10 iulie 1975 in Sibiu, Romania si din 2016 este deputat din partea formatiunii politice USR. In 2017 a fost ales presedinte al Uniunii Salvati Romania.
Dan Barna este licentiat in Drept al Universitatii din Bucuresti (1998). In perioada februarie–iulie 2000, a urmat un Curs de formare de formatori la International Development Law Institute din Roma. In 2003, a obtinut un master in Management de proiect din partea Universitatii Politehnica din Bucuresti. In perioada 21 octombrie–18 noiembrie 2009, a studiat Managementul proiectului la Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG, iar in perioada 4–18 noiembrie 2009, a studiat Abilitati de prezentare si metode de invatare in cadrul aceleiasi institutii.
Pe 21 iulie, USR+PLUS a stabilit ca Dan Barna sa fie candidatul aliantei la prezidentiale 2019, iar pentru functia de premier l-a validat pe Dacian Ciolos.
UPDATE - Tariceanu a renuntat la a mai candida pentru alegerile prezidentiale 2019 in favoarea lui Mircea Diaconu. ALDE si Pro Romania il vor sustine pe fostul europarlamentar si actor pentru o candidatura independenta.
Desi nu este un lucru batut in cuie, Calin Popescu Tariceanu si-ar dori sa fie presedintele Romaniei. S-a nascut in data de 14 ianuarie 1952 in Bucuresti. Mama sa, Alexandrina Louise Lazarescu, la nastere Athanasiade, a fost de origine greaca, mama ei fiind grecoaica, iar tatal ei pe jumatate roman si pe jumatate grec. Gheorghe Athanasiade, bunicul lui Calin Popescu-Tariceanu, a fost unul dintre pionierii importului de automobile in Romania.
Dupa finalizarea studiilor medii la Liceul „Sf. Sava” din Bucuresti, a absolvit Facultatea de Hidrotehnica din cadrul Institutului de Constructii din Bucuresti - actuala Universitate Tehnica de Constructii (1976), urmand ulterior si un masterat in matematica si informatica la Universitatea din Bucuresti (1981).
Dupa absolvirea facultatii a lucrat ca inginer la Consiliul National al Apelor, filiala Arges (1976-1977), inginer la Trustul de Constructii Industriale Bucuresti (1977-1979) si ca asistent universitar la Facultatea de Hidrotehnica din Bucuresti (1980-1991).
In anul 1990 a fondat al doilea post de radio privat din Romania, Radio Contact, al carui director general a fost in perioada 1992-1996. Incepand din anul 1993 este partener asociat la Automotive Trading Services (importator oficial Citroën in Romania). Este membru fondator si presedinte (1994-1997 si 2001-2003) al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), apoi presedinte de onoare (din 2003).
In anul 1990 a fost fondator al Partidului National Liberal, indeplinind in acelasi an functia de secretar executiv. In prima legislatura dupa Revolutia din decembrie 1989, a fost deputat de Arad pe listele PNL (1990-1992), indeplinind in aceasta calitate functia de membru in Comisia economica si in Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret, sport a Camerei Deputatilor.
Pentru trei ani (1990-1993) a fost lider al PNL-Aripa Tanara. Tariceanu a candidat fara succes, sub sigla formatiunii "Noul PNL", la functia de primar al municipiului Bucuresti. In anul 1993 revine in cadrul PNL, indeplinind functia de vicepresedinte al PNL (1993-2004). Ca urmare a castigarii alegerilor parlamentare din octombrie 1996 de catre Conventia Democrata Romana (din care facea parte si PNL), Calin Popescu-Tariceanu este ales ca deputat de Bucuresti pentru legislatura 1996-2000, fiind in aceasta calitate membru in Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare.
In perioada 12 decembrie 1996 - 5 decembrie 1997, Tariceanu indeplineste functia de ministru de stat, ministrul industriei si comertului in Guvernul Victor Ciorbea. La alegerile din noiembrie 2000 a fost ales deputat de Bucuresti pe listele PNL. In legislatura 2000-2004 a indeplinit functiile de vicepresedinte al grupului parlamentar al Partidului National Liberal (decembrie 2000 - februarie 2004) si de vicepresedinte al Comisie pentru Buget, Finante si Asigurari in Camera Deputatilor.
In anul 2003 a devenit vicepresedinte al Partidului European Liberal Democrat. Dupa alegerile parlamentare din noiembrie 2004, Calin Popescu-Tariceanu este reales ca deputat de Bucuresti pe listele PNL, fiind in aceasta calitate si membru in Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale din Camera Deputatilor.
In 20 martie 2009 pierde functia de presedinte al PNL cu 546 de voturi fata de cele 873 de voturi ale contracandidatului sau Crin Antonescu.
In 2014 si-a depus candidatura pentru alegerile prezidentiale din 2 noiembrie, avand pozitia a treisprezecea pe buletinele de vot.
La alegerile pentru presedintia Romaniei din noiembrie 2014, Popescu-Tariceanu a obtinut in primul tur de scrutin (organizat in ziua de duminica, 2 noiembrie 2014) un numar de 508.572 voturi din numarul total de 9.723.232, terminand pe locul 3 din 14, cumuland circa 5,36% din toate voturile exprimate si validate.
In 2015 infiinteaza ALDE, partid pe care il conduce in prezent si cu care nu a reusit sa treaca pragul electoral pentru alegerile europarlamentare 2019.
A fost casatorit de cinci ori si are trei copii.
S-a nascut in data de 15 iulie 1973, in Bucuresti. Este un eseist, profesor, diplomat si om politic roman, presedinte al Fundatiei Paleologu.
A absolvit liceul german din orasul natal, dupa care a studiat la Sorbona si la École Normale Supérieure, in Franta. Dupa studii liceale la Colegiul Henri IV din Paris (1992-1994), a fost stagiar la École Normale Supérieure din Paris (1996-2001); a obtinut o diploma de studii aprofundate in filosofie in 1998, la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne. In 2001, a obtinut doctoratul in stiinte politice la EHESS (École des Hautes Études en Sciences Sociales) si de la Universitatea Ludwig Maximilian din München.
A fost lector la Boston College in 1999 si 2000. A devenit apoi profesor asistent si director al scolii de vara la European College of Liberal Arts din Berlin (devenit ulterior Bard College Berlin). A fost post-doctoral fellow la Universitatea Notre-Dame, Institutul Erasmus (2001-2002) si la Universitatea Harvard (2002-2003), fiind si profesor invitat la Deep Springs College in Statele Unite ale Americii, in perioada mai-iunie 2003.
In declaratia sa de interese, Theodor Paleologu a declarat ca poseda apartamente la Bucuresti precum si terenuri in comunele Matca si Corod, amandoua din judetul Galati. Theodor Paleologu a mai declarat ca dispune de drepturi de autor de la editurile Polirom si Humanitas. A fost casatorit cu Sara Nassif, de origine libaneza, cu care are un baiat.
A ocupat functia de ministrul al Culturii timp de un an in perioada 2008 - 2009 si a fost deputat in perioada 2008 - 2016, renuntand la diplomatie pentru Legislativul romanesc.
Desi pare a fi un candidat aparut de nicaieri, Ramona Ioana Bruynseels este a doua femeie inscrisa in cursa pentru functia de presedinte al Romaniei. Din Partidul Puterii Umaniste (PPU), formatiune care o sustine pe Bruynseels, face parte si Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4. Bazele PPU se aseamana cu initiativele si propunerile lui Dan Voiculescu.
Conform site-ului oficial de campanie, Ramona Ioana Bruynseels are 39 de ani si s-a nascut in Cluj. A urmat cursurile Facultatii de Drept si a obtinut un master de la Scoala de Guvernare JFK din cadrul Harvard.
Si-a inceput cariera profesionala in orasul natal. Pana acum a activat si in domeniul militar, si financiar.
Om de afaceri cunoscut pentru interventiile sale energice, Viorel Catarama candideaza din partea Partidului Dreapta Liberala pentru functia de presedinte al Romaniei.
S-a nascut in data de 31 ianuarie 1955 in Bacau. Acolo a terminat si studiile liceale, dupa care a plecat in Bucuresti. In Capitala a studiat in cadrul ASE si a obtinut chiar si titlul de doctor in economie.
Primii ani dupa terminarea facultatii i-a petrecut ca economist, sef serviciu, la Intreprinderea de casete radio si TV din Bucuresti. Din 1984 a fost economist la Tehnoforestexport, iar in 1987 este numit Director pentru Europa de Est al firmei BELCO - Belgia la Camera de Comert si Industrie a Romaniei.
Din 1990 conduce compania Elvila Grup.
A facut parte din tineretul PNL si a ocupat functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Comertului si Turismului. A fost ales senator de Bacau in legislatura 1996 - 2000. Timp de 6 ani, pana in 1999, este vicepresedinte al PNL.
In 2015 este ales Presedintele Filialei de Cruce Rosie Ilfov. In noiembrie 2018, Catarama decide sa paraseasca partidul pentru a-si forma propriul partid, numit Dreapta Liberala (DL).
Adunarea Generala a Partidului Noua Romanie din 17 iunie 2018, l-a desemnat oficial pe Sebastian Popescu, drept candidatul PNR la alegerile prezidentiale din 2019.
Presedintele Noua Romanie a fost primul candidat inscris oficial in cursa electorala pentru alegerea noului Presedinte al Romaniei la alegerile ce se vor desfasura in toamna anului 2019.
Sebastian Popescu a fost desemnat candidat al Noua Romanie la prezidentiale, cu 119 voturi pentru si 5 voturi impotriva.
De profesie doctor medic veterinar, in varsta de 36 de ani, Sebastian Popescu, fondator al Noua Romanie in 2015 alaturi de Cosmin Grancea, Dan Trutia si Cristian Draghiceanu, a candidat in 2016 la alegerile parlamentare la Camera Deputatilor in judetul Valcea.
Sebastian Popescu s-a nascut pe 12 februarie 1982 in orasul Bals din Judetul Olt. A absolvit Facultatea de Medicina Veterinara din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara, in anul 2006.
La un an de la finalizarea studiilor universitare la Timisoara, Sebastian Popescu s-a mutat la Bucuresti unde locuieste si in prezent.
UPDATE - Florentin Pandele a spus ca a strans semnaturile necesare, insa nu va participa la aceasta competitie electorala pentru a "nu o incurca" pe sotia sa, Gabriela Firea.
Primarul orasului Voluntari si sotul Gabrielei Firea, primarul general al Bucurestiului, candideaza pentru functia de presedinte al Romaniei.
"Astazi (joi, n.r) m-am hotarat, e Braul Maicii Domnului in Voluntari, nu am facut niciun plan (...) imi anunt candidatura la presedintia Romaniei ca independent. Voi candidat independent. (...) Sunt primar de 19 ani. Am luat parte la nenumarate campanii. (...) Gabi (Gabriela Firea, primarul general. n.r) a spus de nenumarate ori ca nu va candida. Candidez din partea mea, ca tata al copiilor mei, imi doresc sa traiasca intr-o tara libera, nu intr-o tara care este instaurata teroarea”, a declarat Florentin Pandele.
Florentin Pandele s-a nascut in satul Petrachioaia, azi judetul Ilfov, intr-o familie saraca[1]. A absolvit Institutul de Marina „Mircea cel Batran" din Constanta, Facultatea de Navigatie, promotia 1984 si Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bioterra din Bucuresti, promotia 2004 (an in care Universitatea „Bioterra” nu era inca acreditata). A continuat studiile cu un masterat la Universitatea "Bioterra" in Controlul, expertiza si securitatea alimentara in agroturismul ecologic. Deasemenea, a absolvit Colegiul National de Aparare in anul 2005. A urmat apoi cursurile de Masterat - "Securitate si Aparare Nationala" din cadrul Universitatii Nationale de Aparare "Carol I", Facultatea de Comanda si Stat Major. In anul 2007 a obtinut titlul de Doctor in Ordine Publica si Siguranta Nationala – cu tema "COORDONATE JURIDICE SI STRATEGII PRIVIND NAVIGATIA MARITIMA", la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", iar in iunie 2008 a obtinut titlul de Doctor in stiinte Militare "Universitatea Nationala de Aparare" avand ca tema „ROMANIA SI NOILE PROVOCARI GENERATE DE INTEGRAREA EUROPEANA”. Titlul de Doctor in Stiinte Militare i-a fost retras pe 21 decembrie 2016 pentru ca s-a dovedit ca teza de doctorat a fost plagiata.
In anul 2000 a candidat la primaria orasului Voluntari fiind ales in functia de primar din turul doi de scrutin. In anul 2004 a fost reales primar al localitatii din primul tur de scrutin cu un procentaj de 84,5% si in 2008 tot din primul tur al alegerilor cu un procent covarsitor de 91,27%, fiind numit in cadrul PSD, din care face parte, ca "Cel mai votat primar de oras al PSD".
Actor in serialul Antena 1, Fructul Oprit, director al Circului Metropolitan de Stat si fost secretar de stat in Ministerul Culturii, Bogdan Stanoevici si-a anuntat candidatura la alegerile prezidentiale 2019.
"Ca independent, nu voi fi constrans de doctrinele nici unui partid, nu voi primi ordine de la nimeni, nu voi fi deci marioneta nimanui. Fiecare dintre noi trebuie sa-si regandeasca atitudinea fata de ceilalti si fata de tara. Daca gandim de pe pozitia de victima, atunci devenim victime. Eu sunt un om care spune ce gandeste si face intotdeauna ce spune", spune Bogdan Stanoevici.
S-a nascut in Bucuresti in data de 22 ianuarie 1958.
Este absolvent (promotia 1982) al I.A.T.C. „I. L. Caragiale” din Bucuresti. In mai 1989 s-a stabilit prin casatorie in Franta, unde isi continua cariera. S-a restabilit in Romania in 2011. Intre 5 martie si 17 decembrie 2014, a fost ministru pentru romanii de pretutindeni in guvernul Victor Ponta.
UPDATE - BEC a respins candidatura lui Miron Cozma!
Fostul lider al minerilor din Valea Jiului anunta inca din luna martie ca va demara procedura de strangere a semnaturilor.
"Mi-am depus la Autoritatea Electorala Permanenta actul legal cu nr: 4724/14.03.2019 privind candidatura mea la alegerile prezidentiale 2019. Conform art.4, al.1, voi candida independent,chiar daca sunt Presedintele PSDM, partid politic.
Pentru a-mi putea depune candidatura, conform art.4, al.2 trebuie sa fiu sustinut de cel putin 200000 de alegatori. Pe cale de consecinta voi incepe stringerea de semnaturi si demararea celorlalte impuneri legale.
S-a nascut in Derna, Bihor in data de 31 decembrie 1954.
A fost un lider sindical din Valea Jiului, de profesie subinginer minier. In 1999 a fost condamnat definitiv pentru infractiunile comise in Mineriada din 1991. A fost gratiat de presedintele Ion Iliescu in anul 2004.
Pe 13 iunie 2017, a fost trimis in judecata, alaturi de Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Magureanu si altii, pentru infractiuni contra umanitatii.
UPDATE - Liviu Plesoianu a renuntat! Acesta a anuntat ca a strans prea putine semnaturi si a spus ca niste „persoane anonime” ar fi vrut sa-l ajute, dar ca ar fi refuzat si nu si-a mai depus dosarul.
S-a nascut in 24 ianuarie 1980. A absolvit Colegiul National "Spiru Haret" in 1998 si Facultatea de Filosofie si Jurnalism.
Intre iunie si septembrie 2004, Liviu Plesoianu a fost redactor-sef al publicatiei Casa NATO, editata de asociatia omonima, fondata de fostul premier Adrian Nastase. Ulterior, intre septembrie 2004 si octombrie 2011, acesta a fost sef al departamentului de marketing online, vanzari si continut in cadrul companiei Rentrop & Straton, grup de editura si consultanta in afaceri, fiind, de asemenea, redactor-sef in mai multe departamente ale companiei.
Inceputul in politica l-a avut dupa participarea si castigarea concursului „Desteapta-te, romane!”, organizat de Antena3, pe 1 decembrie 2015, intrand in vizorul unui consilier local care i-a propus functia de deputat.
Este casatorit cu Alina Plesoianu-Iuliana, doctorand in stiintele medicale, cu specializare in obstetrica-ginecologie din cadrul retelei private de sanatate Regina Maria si din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica - Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sirbu".
Desi nu este inca stabilita daca va fi sustinut de o alianta a ALDE - Pro Romania sau va fi independent, Mircea Diaconu vrea sa fie presedintele Romaniei.
S-a nascut in data de 24 decembrie 1949 in Vladesti, Arges. A absolvit Liceul la Campulung Muscel in 1967 si IATC I.L. Caragiale din Bucuresti in 1971. A debutat in 1970, la Teatrul Bulandra, cu Harfa de iarba de Truman Capote.
Debutul in cinematografie a avut loc in 1971, cu filmul Nunta de piatra, dupa Ion Agarbiceanu, in regia lui Dan Pita. In 1972, a fost angajat, de catre Liviu Ciulei, la Teatrul Bulandra, unde a ramas pana in 1982, cand a devenit actorul Teatrului Nottara. A fost primul actor din Romania care si-a dat demisia, devenind liber profesionist (1990), pentru ca apoi sa revina in teatru ca angajat in 2001.
In calitate de manager al Teatrului Nottara, a fost implicat intr-un scandal de nepotism, intrucat si-a angajat acolo propria sotie (pe Diana Lupescu), pe post de regizor artistic gradul I,[4] si a remunerat-o din fondurile Teatrului pe contracte ce implica drepturi de autor.
A fost ministru al Culturii timp de o luna si jumatate in 2012. A mai fost membru in Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pana in 2004 din partea PD, senator din partea PNL incepand cu 2008, europarlamentar independent incepand cu 2014, membru al Grupului ALDE, vice-presedinte al Comisiei pentru Cultura si Educatie.
ACTUALIZARE - Avram Iancu s-a retras din aceasta competitie spunand ca "ii pare rau", dar nu se astepta la "asa ceva". Detalii suplimentare n-au fost oferite.
Ultimul, dar nu cel din urma este Avram Iancu. Bibliotecarul din Petrosani care a traversat in inot Canalul Manecii, primul roman care a realizat un maraton acvatic pe Dunare si s-a clasat pe locul al III-lea la cel mai greu maraton din lume, Arctic Ultra 6633, s-a decis sa intre in lupta pentru prezidentiale. Acesta si-a anuntat candidatura pe 7 august, pe Facebook si de atunci a inceput o campanie de strangere de semnaturi. Avram Iancu candideaza ca independent.
Radu Moraru, proprietar al Nasul TV si realizator de emisiuni s-a inscris in cursa pentru functia de presedinte al Romaniei.
Acesta sustine ca romanii "nu traiesc bine" si ca e timpul "pentru o speranta curata".
"Traiti Bine? NU.
In 1989, visam sa trec inot Dunarea si sa fug din Romania. Ma antrenam in apa inghetata din piscina publica de la Brasov, in fiecare luni, ziua cand schimbau apa si era rece ca gheata.
In 1990, visam sa avem Democratie, Libertate si o Viata mai buna intr-o Tara bogata! M-am inselat!
Avem aproape 2 milioane de copii saraci in Romania, peste 4,6 milioane de oameni saraci iar 4 milioane de romani au parasit Tara mama!
Economia nationala e distrusa! Spitalele romanesti de stat, cu mici exceptii, sunt in moarte clinica! Educatia e varza!
Nu avem autostrazi, nu avem drumuri marcate corespunzator si avem mii de victime in fiecare an!
Doamne, cat m-am inselat! Nici in cele mai negre vise nu mi-am inchipuit ca o sa ne prabusim in halul acesta!
Am crezut, in 2004, ca, daca il invingem pe Adrian Nastase, vom Trai Bine! Asa ne-a zis Traian Basescu! Fals!
Am crezut, in 2009, ca daca Basescu reiese Presedinte, si Geoana NU, Vom Trai Bine! Fals!
Am crezut, in 2012, la noua Suspendare, ca daca Base ramane Presedinte, Vom Trai Bine! Fals!
Am crezut, in 2014, ca daca lohannis iese Presedinte, si Ponta NU, Vom Trai Bine! Fals!
In 2015 m-am trezit din Nalvitate si am inteles Sistemul Corupt! Toti Presedintiipropusi de Sistem ne fac viata un CO$MAR! NU VOM TRAI BINE!
In 2019, va propun sa nu mai credem in Sistemul corupt! E falimentar! E falimentul nostru!
In 2019, va propun sa credeti in mine! Eu NU sunt omul Sistemului corupt! Aveti de ales: intre Faliment si Speranta!", sustine Radu Moraru.
"Astazi mi-am anuntat candidatura pentru functia de Presedinte al Romaniei in Bucuresti, intr-un loc simbolic al industriei din Romania, o hala de productie a GRIRO (fosta uzina Grivita). Campania electorala poarta titulara „IVAN 24“, semnaland demararea unui proiect politic de lunga durata.
Este vorba despre mult mai mult decat o competitie electorala. Miza este infinit mai mare. Cei care merg la vot pe 10 noiembrie trebuie sa se gandeasca la cei cinci ani care au trecut, dar mai ales la cei cinci ani ani care vor urma.
Daca votam ce am mai votat, vom avea ceea ce am mai avut. Acelasi dezinteres, aceeasi impostura, acelasi zgomot general, galceava de mahala pentru nimic, aceeasi lipsa de viziune. Romania, desi are cea mai saraca populatie, este condusa de cea mai bogata clasa politica din Europa, cu averi colosale facute din bani publici, gen Barna, sau din activitati frauduloase, la limita sau in afara legii, gen Iohannis.
Ca blestemul sa fie complet, in varful tarii au fost urcate persoane care nu inteleg de ce sunt acolo, habar nu au ce decizii se iau in numele lor, dar citesc tot mai bine de pe hartie, in ultimul timp cu un progres remarcabil in a incheia o fraza fara greseala!", a scris Catalin Ivan pe o retea de socializare.
"ADN exista cu acte in regula si se poate inscrie in orice competitie electorala. Asa cum am anuntat si ne-am angajat, candidam la alegerile prezidentiale. Au existat doua conditii pe care le-am considerat necesare: sa intram in aceasta toamna cu minim 35 de organizatii judetene si sa avem semnaturile inainte de a-mi anunta candidatura.
Cele doua conditii au fost indeplinite, prin urmare, astazi sunt in masura sa anunt ca voi candida pentru functia de Presedinte al Romaniei din partea ADN – Alternativa pentru Demnitate Nationala", a mai adaugat Ivan.
Este absolvent al Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi, sectia „Tranzactii Internationale”. Detine un masterat in afaceri internationale si unul in management politic. Este doctorand al Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi, in domeniul economiei mondiale.
A fost membru al Consiliului Judetean Iasi si presedinte al Comisiei de Dezvoltare si Relatii Externe a Consiliului Judetean Iasi.
Fost presedinte al TSD Iasi, secretar al Departamentului pentru Educatie, Cercetare, Tineret si Sport al PSD pana in 2008, vicepresedinte TSD pe probleme de relatii externe.
Ivan este membru al Comisiei pentru Control bugetar si membru supleant in Comisia pentru buget si membru al Delegatiei la Comisia parlamentara de cooperare a UE-Moldova si membru al Comisiei pentru cultura, educatie si mass-media a PE.
In 2012 a devenit tatal a trei triplete: Victoria, Teodora si Alexandra.
In martie 2013 a fost ales presedintele PSD Sector 1. In 2018 a demisionat din PSD.
John Banu a crescut in Romania, langa Campulung Muscel, judetul Arges. Ulterior, s-a mutat la Bucuresti, unde si-a definitivat studiile. In 1985 a emigrat in Statele Unite ale Americii unde si-a luat numele de "John".
In 2017, John Banu, impreuna cu un comitet de initiativa, a inregistrat PNRo-Partidul Natiunea Romanǎ cu scopul de a aduce o balanta viabila in spatiul politic romanesc. Banu considera ca puterea Partidului Natiunea Romana se afla in calitatea membrilor sǎi si nu in cantitate.
BEC a validat candidatura lui John Ion Banu.
"Conform procesului verbal, au fost identificate 222.457 semnaturi, din care 3661 erau afectate de diferite lipsuri. Totodata, s-a constatat ca au fost depuse fotocopii ale unor file continand semnaturi. In plus 12.854 semnaturi prezentate ca apartinand unor persoane diferite contin elemente de similitudine evidenta”, se arata in decizia luata de BEC, cu precizarea ca semnaturile mentionate nu afecteaza numarul necesar de 200.000 de semnaturi, astfel ca acesta indeplineste toate conditiile necesare inregistrarii in cursa pentru Cotroceni.
Ninel Peia (n. 7 octombrie 1969) este un deputat roman, ales in 2012 din partea Partidului Social Democrat. In martie 2016, Peia a fost exclus din PSD dupa ce a sustinut ca vaccinurile i-au imbolnavit pe copiii din Arges.
In august 2016, Peia a declarat ca in cadrul protestelor de dupa incendiul din clubul Colectiv, forte externe ar fi urmarit ruperea Romaniei in trei tari.
Din februarie 2018 este presedintele Partidului Neamul Romanesc. A fost consilier personal pentru mai multi oficiali si consilier local in Voluntari pana a fost ales deputat.
BEC i-a validat inscrierea in alegeri. "Conform procesului verbal din 22 septembrie 2019 au fost identificate 201.836 semnaturi, din care 1.215 erau afectate de diferite lipsuri. Totodata, s-a constatat ca au fost depuse fotocopii ale unor file continand semnaturi. De asemenea, 48.791 prezentate ca apartinand unor persoane diferite, contin elemente de similitudine evidenta”, se arata in motivarea deciziei.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri