Adunarea generala a Organizatiei Intra-europene a Administratiilor Fiscale (I.O.T.A.), care s-a intrunit in data de 8 iulie 2011 la Nisa (Franta), a atribuit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala din Romania unul din cele doua mandate de auditor intern al organizatiei.
“Obtinerea mandatului de auditor reprezinta, pe langa recunoasterea capacitatii profesionale a specialistilor din institutia noastra, si o recunoastere a implicarii sustinute a administratiei fiscale romanesti in activitatea organizatiei”, a declarat domnul Sorin Blejnar, presedintele A.N.A.F. Prezenta la lucrari a presedintelui A.N.A.F. a constituit un bun prilej pentru intarirea relatiilor cu administratiile fiscale din Europa, fiind discutate, totodata, posibilitatile de utilizare a unor noi instrumente, diminuarea costurilor de functionare si dezvoltarea relatiei administratiei fiscale cu cotribuabilii.
Auditorul intern propus de A.N.A.F. si mandatat de catre Adunarea generala I.O.T.A. va avea responsabilitati legate de verificarea activitatii interne a organizatiei, a procedurilor si a utilizarii corecte a resurselor.
Romania este membru al I.O.T.A. din anul 1999. I.O.T.A. este o organizatie cu 45 de administratii fiscale membre, incluzand administratiile din toate statele Uniunii Europene, administratii din state europene sau ex-sovietice care nu fac parte din U.E., dar si administratii fiscale ale unor state din Orientul Mijlociu. Au calitatea de membru toate administratiile fiscale ale statelor din Asociatia Europeana a Liberului Schimb (Elvetia, Islanda, Norvegia precum si Liechtenstein - incepand cu acest an).
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<