Institutul National al Magistraturii a dat publicitatii anuntul cu privire la organizarea seminarului Financial Crimes: Countering insider dealings and market manipulation: Focus on the new EU Directive on Criminal Sanctions for Market Abuse together with the Market Abuse Regulation.
Evenimentul se va desfasura in perioada 23-24 octombrie 2014, la Trier, in Germania.
Seminarul se va desfasura in limba engleza si in limba germana. Organizatorul acestui seminar este Academia de Drept European (ERA).
"In cadrul seminarului vor fi prezentate noutatile legislative la nivel international in domeniul combaterii infractiunilor in materia pietei de capital. De asemenea, va fi supusa discutiilor punerea in aplicare a legislatiei in domeniul abuzului de piata, fiind analizata jurisprudenta recenta in materie." se arata in cadrul anuntului seminarului.
Seminarul mai sus mentionat se adreseaza procurorilor si judecatorilor, mai ales in cazul celor care au in competenta solutionarea de cauze in materia dreptului penal.
Iata si documentele necesare in vederea inscrierii in cadrul acestui seminar pentru care organizatorii au alocat 2 locuri pentru participantii din Romania:
- formularul de inscriere completat;
- CV actualizat-cuprinzand date de contact (telefon, fax, e-mail) – limba romana;
- scrisoare de intentie – limba romana;
- certificat de competenta lingvistica – limba engleza/germana (in masura in care candidatul poseda un astfel de certificat);
- avizul colegiului de conducere al instantei sau parchetului la care acestia isi desfasoara activitatea, iar in caz de urgenta, avizul presedintelui sectiei/procurorului sef sectie in care judecatorul sau procurorul isi desfasoara activitatea sau, daca nu exista sectii, avizul conducatorului instantei sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile si obligatiile persoanelor trimise in misiune temporara in strainatate de catre Consiliului Superior al Magistraturii, Inspectia Judiciara, Institutul National al Magistraturii si Scoala Nationala de Grefieri, precum si pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotararea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).
Atentie! Termenul de inscriere este data de 20 iulie 2014.
sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<