Institutul National al Magistraturii a dat publicitatii anuntul cu privire la organizarea seminarului Financial Crimes: Countering insider dealings and market manipulation: Focus on the new EU Directive on Criminal Sanctions for Market Abuse together with the Market Abuse Regulation.
Evenimentul se va desfasura in perioada 23-24 octombrie 2014, la Trier, in Germania.
Seminarul se va desfasura in limba engleza si in limba germana. Organizatorul acestui seminar este Academia de Drept European (ERA).
"In cadrul seminarului vor fi prezentate noutatile legislative la nivel international in domeniul combaterii infractiunilor in materia pietei de capital. De asemenea, va fi supusa discutiilor punerea in aplicare a legislatiei in domeniul abuzului de piata, fiind analizata jurisprudenta recenta in materie." se arata in cadrul anuntului seminarului.
Seminarul mai sus mentionat se adreseaza procurorilor si judecatorilor, mai ales in cazul celor care au in competenta solutionarea de cauze in materia dreptului penal.
Iata si documentele necesare in vederea inscrierii in cadrul acestui seminar pentru care organizatorii au alocat 2 locuri pentru participantii din Romania:
- formularul de inscriere completat;
- CV actualizat-cuprinzand date de contact (telefon, fax, e-mail) – limba romana;
- scrisoare de intentie – limba romana;
- certificat de competenta lingvistica – limba engleza/germana (in masura in care candidatul poseda un astfel de certificat);
- avizul colegiului de conducere al instantei sau parchetului la care acestia isi desfasoara activitatea, iar in caz de urgenta, avizul presedintelui sectiei/procurorului sef sectie in care judecatorul sau procurorul isi desfasoara activitatea sau, daca nu exista sectii, avizul conducatorului instantei sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile si obligatiile persoanelor trimise in misiune temporara in strainatate de catre Consiliului Superior al Magistraturii, Inspectia Judiciara, Institutul National al Magistraturii si Scoala Nationala de Grefieri, precum si pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotararea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).
Atentie! Termenul de inscriere este data de 20 iulie 2014.
sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Legea nr.187/2022 pentru modificarea si completarea Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.precizeaza la art.II. urmatoarele: 3 Angajatorii pot acorda suplimentar, in luna iulie 2022, tichete de masa avand valoarea corespunzatoare diferentei dintre valoarea stabilita la art. I pct. 1 din prezenta lege, de pana la 30 lei/tichet de masa/zi, si valoarea acordata in luna iunie 2022 corespunzator zilelor lucrate in aceasta luna. La sfarsitul lunii iunie 2022 se vor acorda tichete de...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Cum pontam salariatii care au program de lucru de la 08,00 pana la 16,30 de luni pana joi, iar vineri de la 08,00 pana la 14,00? Pontam 8 ore in fiecare zi a saptamanii sau pontam exact cum lucreaza? Numarul de ore pe saptamana este egal cu 40, dar in cadrul unei luni, in cazul in care pontam exact cum lucreaza, vor fi luni in care numarul orelor lucrate va fi mai mare sau mai mic decat durata normala a timpului de lucru din luna respectiva. In acest caz, platim salariul intreg ? In Revisal se...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O societate care are cod CAEN principal 1052: Fabricarea inghetatei, cod CAEN, stipulat in Legea 135/2022, privind majorarea salariilor la mimimul de 3000 lei, pentru industria alimentara, obtine ponderea cea mai mare a veniturilor din activitati aferente altor coduri CAEN de ex: restaurante. De altfel, exista un singur angajat care produce inghetata, 10 salariati fiind angajati la puncte de lucru care comercializeaza inghetata. Are obligatia societatea sa ofere salariatilor minimul de 3000 lei?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<