Va amintim faptul ca a fost emis Ordinul Ministrului Finantelor 159/2015 pentru stabilirea modelului si continutului anuntului de atentionare a clientilor referitor la obligatia de respectare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, publicat in Monitorul Oficial nr. 131/2015.
In acesta se detaliaza dimensiunile, continutul si modul de expunere al afiselor prin care agentii economici trebuie sa incunostiiteze clientii asupra dreptului de a solicita bonul fiscasl, cat si a modului in care acestia pot proceda in cazul unui refuz din partea comerciantului.
Atentie la faptul ca in cadrul Loteriei bonurilor fiscale se vor efectua extrageri a doua valori, respectiv:
- un numar din intervalul 1-999, reprezentand valoarea bonului fiscal fara subdiviziunile leului, si,
- data emiterii bonului.
Conform ANAF, toti posesorii de bonuri fiscale care indeplinesc cumulativ cele doua conditii de mai sus sunt invitati, in decurs de 30 de zile, sa se prezinte la orice unitate ANAF pentru a depune bonul fiscal in original. Loteria Bonurilor Fiscale, asa cum a fost aprobata de Guvern, nu necesita inregistrarea bonurilor pe niciun site. In cazul castigatorilor, acestia vor avea de facut un singur drum, la ANAF, in momentul depunerii originalului.
Nu uitam faptul ca prima extragere va avea loc pe data de 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paste), fondul de premiere fiind de 1.000.000 lei.
Sursa: Finante Publice Brasov
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In ceea ce priveste obligativitatea legala de a remunera 1 salariat cu salariul minim brut pe tara maxim 24 luni, urmand ca suscesiv sa intervina obligatoriu o majorarea salariala, avem un dubiu. Daca salariatul a fost remunerat timp de 12 luni perioada 01.2022-12.2022 cu salariul minim pe economie, ulterior salariul de baza a fost majorat peste minimul pe economie, iar de la 01.07.2024 are, din nou, salariul contractual egal cu minimul brut garantat in plata, cum calculam cele 24 luni? Insumam...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa imi spuneti daca urmatoarele venituri se declara in declaratia 112 in luna in care se plateste catre salariat sau in luna in care trebuie acordate si pe ce rand se declara fiecare: 1. Prestatii de mobilitate / clauza de mobilitate 2. Diurna externa si interna 3. Educatie timpurie 4. Cadou Craciun, Paste, 1 iunie si alte sarbatori.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<