Noile norme adoptate de Comisia Europeana pentru certificatul de vaccinare fac referire la Regulamentul certificatului digital al UE privind COVID si decizia certificatelor minorilor cu termen nelimitat de valabilitate.
Minorii sunt scutiti de perioada celor 270 de zile de acceptare pentru certificatele de vaccinare in urma seriei primare, conform noilor norme. Perioada standard de acceptare in cazul persoanelor in varsta de cel putin 18 ani va fi limitata.
Nu toate statele membre ale Uniunii Europene recomanda in prezent administrarea dozei de rapel minorilor. Totusi, Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) recomanda vaccinarea minorilor incepand cu varsta de 12 ani.
„Unul dintre cele mai mari avantaje ale certificatului digital al UE privind COVID este flexibilitatea cu care se adapteaza la noile circumstante. In urma discutiilor cu experti din domeniul sanatatii publice din statele membre, am decis ca certificatele de vaccinare ale minorilor nu ar trebui sa expire. Atunci cand calatoresc, ei vor putea continua sa utilizeze certificatul primit dupa seria de vaccinare primara”, a declarat comisarul pentru justitie, Didier Reynders.
In momentul de fata intreaga lume s-a adaptat si a invatat cum sa traiasca cu virusul. Pandemia nu s-a terminat, vaccinarea fiind o masura vitala. Recomandarile au ramas aceleasi "Vaccinati-va inclusiv cu dozele de rapel cat mai curand posibil. Vaccinarea salveaza vieti si este esentiala pentru noi toti", a declarat comisarul pentru sanatate si siguranta alimentara, Stella Kyriakides. Persoanelor cu varsta sub 18 ani li se va aplica exceptia in etapa de verificare, prin folosirea aplicatiilor pentru verificarea certificatelor digitale ale UE privind COVID. Adaptarile tehnice necesare pentru aplicarea acestei derogari o sa fie efectuata de catre statele membre pana pe data de 6 aprilie 2022.
Cu experienta in zona de content writing, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor explicatii legate de legislatia actuala si aplicarea acesteia in concordanta cu prevederile in vigoare. Noutati si modificari din lege, dar si clarificari detaliate despre cum ne putem descurca mai simplu si mai rapid in hatisul legislativ actual.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Daca o angajata care avea norma intrega de 8 ore ramane insarcinata si primeste adeverinta pentru reducere timp de lucru la 6 ore este corect ca si salariul sa-l calculam proportional cu cele 6 ore. dau un exemplu . Pentru 8 ore are 5.000 lei cand o trecem la 6 ore suntem obligati sa-i pastra salariu 5.000 sau putem sa facem 5.000/8*6 ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am urmatoarea situatie: Contract de munca de 8h cu repartizarea programului de lucru astfel 12 ore pe zi 2 zile, iar urmatoarele 2 zile libere. Daca pantru cele 2 zile in care ar trebui sa lucreze salariata isi face cerere de concediu de odihna ziua de concediu ar fi 8h in total 1h lucratoare , aceasta ar trebui sa recupereze diferenta de 8 h nelucrate sau cerere pe inca o zi? Sau cum putem reconcilia aceasta situatie.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Vrem sa angajam o persoana care va lucra la domiciliul sau pentru o perioada de sase luni. Va rugam sa ne spuneti ce varianta este in regula, telemunca sau lucrul la domiciliu si sa ne ajutati cu un model de contract de munca si care este procedura, documente si cum inregistram in Revisal.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<