Intrebare:
Sunt cetatean roman, si posibila mea migrare in Canada o sa imi aduca, in timp, si cetatenia canadiana. In acelasi timp am posibilitatea sa devin si catatean maghiar, prin mama mea care este cetatean maghiar. Spuneti-mi, va rog, daca pot din punct de vedere legal, sa detin trei cetatenii diferite ? Care este numarul de cetatenii pe care le poate detine o persoana din punct de vedere al legilor din Romania, din Uniunea Europeana sau a legilor internationale ?
Raspuns:
O persoana poate deveni cetatean al mai multor tari, deci poate avea ,cum este cazul dumneavoastra, mai multe cetatenii, sau cetatenie multipla.
Problema este ca nu persoanele decid ca cetatenie sa aiba, ci statele, a caror cetatenie o solicitati. Deoarece fiecare tara decide singura cui sa ii acorde cetatenia, in functie de propriile legi, este posibil ca un individ sa fie considerat cetatean al doua sau mai multe tari.
La noi, nu este interzisa cetatenia multipla, dar sunt tari care o interzic sau care dispun pierderea cetateniei acelei tari daca se dobandeste alta. Nu cred ca este cazul Ungariei sau al Canadei dar este bine sa intrebati la Consulatele acestora, pentru mai multa siguranta. Astfel puteti fi informat cu privire la conditiile de acordare si totodata la restrictiile pe care o tara le poate impune.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<