Ministerul Comunicatiilor a semnat contractul de consultanta in vederea privatizarii Postei Romane cu KPMG Romania si Tuca Zbarcea si Asociatii
Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) si consortiul format din KPMG Romania si Tuca Zbarcea si Asociatii au semnat contractul privind acordarea de servicii specializate de consultanta in procesul de privatizare al Postei Romane. Contractul se va derula pana la finele acestui an, conform calendarului agreat cu Fondul Monetar International.
Consultantul desemnat va asista MCSI pentru realizarea obiectivelor procesului de privatizare si va acorda consultanta privind planificarea si realizarea privatizarii. Principalele etape care urmeaza sa se desfasoare au in vedere analiza cadrului legislativ, reglementativ si de privatizare, evaluarea Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) si propunerea strategiei de privatizare. Totodata, consortiul format din KPMG Romania si Tuca Zbarcea si Asociatii se va ocupa de pregatirea tuturor demersurilor de atragere a investitorului strategic, de derularea etapelor de selectie a investitorului agreat si incheierea tuturor acordurilor necesare finalizarii procesului cu investitorul strategic selectat.
"Am finalizat a doua etapa in derularea procesului de privatizare si urmeaza o perioada plina de pregatiri, intalniri, negocieri. Ne-am propus sa incheiem demersurile de privatizare la finele acestui an. Exista deja investitori, inclusiv administratii postale internationale, care s-au aratat interesate de a investi in Posta Romana" a declarat Dan Nica, ministrul Comunicatiilor.
Intre 24 si 27 septembrie 2012, s-au purtat discutiile de negociere a contractului intre Comisia de Evaluare si Selectie a Consultantului si reprezentantii consultantului selectat. Aceasta dupa ce, cu cateva zile inainte, pe 21 septembrie, Comisia anuntase ca, in urma evaluarilor, cel mai mare punctaj a fost obtinut de KPMG Romania si Tuca Zbarcea si Asociatii. Cea de-a doua companie care a depus o oferta in vederea obtinerea serviciilor de consultanta pentru privatizarea CNPR a fost Pricewaterhouse Coopers.
Lansarea procedurii de achizitie de servicii de consultanta s-a facut pe 6 august 2012, cand a fost publicat anuntul pentru selectarea unui consultant de reputatie internationala – banca de investitii sau firma de consultanta, cu experienta in privatizare. Depunerea ofertelor s-a putut face in perioada 10 august – 10 septembrie 2012. Trei companii au cumparat caietul de sarcini, iar doua dintre ele au depus oferte.
In contextul discutiilor cu Fondul Monetar International, Guvernul a decis, prin Hotararea Guvernului nr. 761/31.07.2012 de aprobare a strategiei de privatizare a C.N. Posta Romana S.A., sa lanseze procesul de privatizare a CNPR prin majorarea capitalului social al companiei, care sa conduca la atragerea unui investitor strategic in actionariat, cu minim 20% din actiuni.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate comerciala "A" din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<