In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 484 din data de 16 iulie 2012 a fost publicata Legea nr. 126/2012 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 29/2011 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala.
Legea aproba OG nr. 29/2011 pentru modificarea si completarea OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, aducand unele modificari legate de conditiile emiterii certificatului de atestare fiscala de catre organele fiscale ale autoritatii administratiei publice locale.
Astfel, potrivit noii legi, certificatul de atestare fiscala se emite la solicitarea contribuabilului sau a notarului, respectiv imputernicitul acestuia, conform delegarii date de catre contribuabil.
Pana in prezent, Codul de procedura fiscala prevedea ca certificatul de atestare fiscala se emitea de organul fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale, la solicitarea contribuabilului.
Legea aduce modificari si in ceea ce priveste perioada in care certificatul de atestare fiscala poate fi folosit.
Pana in prezent, certificatul putea fi utilizat de contribuabil pe toata perioada lunii in care s-a emis, iar in cazul in care acesta a fost emis in intervalul cuprins intre data de 25 a lunii si finele lunii, putea fi folosit pe toata perioada lunii urmatoare emiterii.
Potrivit noilor reglementari, certificatul de atestare fiscala va putea fi utilizat de contribuabili doar in perioada lunii in care se emite, celelalte prevederi fiind eliminate.
>>> cititi aici cuprinsul integral al reglementarii
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Rog sa imi transmiteti cum se calculeaza preavizul pentru un angajat care are specificat in contractul de munca, urmatoarele date: - Lucreaza de Luni pana Joi cu o durata a muncii de 10 ore/zi; - Vinerea nu se lucreaza. Intrebare: Se include si ziua de vineri in calculul celor 20 de zile de preaviz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<