Codul Silvic 2023 - Titlul III, Capitolul X
CAPITOLUL X
Cercetarea stiintifica din silvicultura
Articolul 74
Autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura sprijina prin programe activitatea de cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica din domeniu si urmareste folosirea eficienta a rezultatelor obtinute, in vederea fundamentarii tehnico-stiintifice a masurilor de gospodarire a padurilor.
Articolul 75
(1) Cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica din domeniul silviculturii se realizeaza prin Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice care se reorganizeaza, prin hotarare a Guvernului, in Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Silvicultura "Marin Dracea", in coordonarea autoritatii publice centrale pentru cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si inovare ca institut national cu personalitate juridica, precum si prin alte persoane juridice de drept public si privat care au ca obiect de activitate cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica din domeniu.
(2) Activitatea de dezvoltare tehnologica pentru fondul forestier proprietate publica a statului se realizeaza prin Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice, care se reorganizeaza in Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Silvicultura "Marin Dracea". Regia Nationala a Padurilor - Romsilva acorda direct realizarea de servicii pentru activitatea de dezvoltare tehnologica Institutului de Cercetari si Amenajari Silvice.
(3) Avizarea si aprobarea proiectelor de amenajare a padurilor si a altor proiecte referitoare la fondul forestier national se realizeaza de autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura.
Articolul 76
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Silvicultura "Marin Dracea" administreaza prin baze experimentale fondul forestier proprietate publica a statului detinut, in care se efectueaza cercetari in vederea generalizarii rezultatelor in practica silvica.
Articolul 77
Cercetarea stiintifica in domeniul silviculturii este finantata de la bugetul de stat, prin bugetul autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura, precum si din alte surse, potrivit legii.
REVINO LA CUPRINS DAND CLICK AICI: CODUL SILVIC 2023.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Pentru care categorii de persoane titulare ale unui PFA, II sau AF, calitatea de asigurat in sistemul public de pensii si implicit platitori de constributii sociale de pensii este optionala? Cu referire expresa la pensionarii militari sau pensionarii din sistemul public de pensii care sunt titulari de PFA, II sai AF.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un salariat care are contract de munca la alta societatea A si contract de drept de autor la societatea B. In luna noiembrie a prezentata concediu medical, cod 14, neoplazii, la societatea A. In acest caz mai poate obtine venituri la societatea B, in baza contractului de drept de autor daca a livrat materialele aferente lunii noiembrie 2023?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Compania a decis incheierea unor contracte pentru alocarea unei sume catre fondul de pensii private Pilon III, in cazul contractele de mandat incheiate cu membrii directoratului. Aceste contracte, incheiate intre membrii directoratului si fondul privat de pensii prevad,conform Legii 204/2006 privind pensiile facultative, sume atat pentru contributia in nume personal, cat si contributia firmei. 1. Pentru contributia personala la un fond privat de pensii, in cazul contractelor de mandat, legea...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<