In perioada 19 - 21 septembrie 2012 o delegatie a Ministerului Justitiei, condusa de doamna dr. Simona – Maya Teodoroiu, secretar de stat, a participat la Viena la cea de a 31-a Conferinta a Ministrilor Justitiei din Statele Membre ale Consiliului Europei. Din delegatie au facut parte Iuliana Carbunaru, directorul Directiei de Probatiune din Ministerul Justitiei, Andrei Furdui, consilier juridic la Oficiul National de Prevenire a Criminalitatii si Cooperare pentru Recuperarea Creantelor provenite din Infractiuni si Lorena Feruta, diplomat in cadrul Ambasadei Romaniei la Viena.
Temele supuse dezbaterii participantilor au fost: raspunsul justitiei la violenta urbana, problematica minorilor - infractori sau victime, precum si cea a grupurilor de criminalitate organizata si a noilor modalitati de comunicare ale acestora.
La finalul lucrarilor Conferintei a fost adoptata Rezolutia privind „Raspunsurile justitiei la violenta urbana“.
La ceremonia semnarii sau depunerii instrumentelor de ratificare ale unor conventii ale Consiliului Europei, organizata in cadrul Conferintei, Romania, prin seful delegatiei Ministerului Justitiei, a semnat cel de-al treilea Protocol Aditional la Conventia Consiliului Europei privind extradarea, adoptat la Strasbourg, la 10 noiembrie 2010, precum si cel de-al patrulea Protocol Aditional la Conventia Consiliului Europei privind extradarea, deschis spre semnare la Viena, cu ocazia acestui eveniment.
In marja reuniunii, delegatia romana, insotita de domnul Adrian Davidoiu, insarcinat cu afaceri a.i. la Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa Organizatiile Internationale de la Viena, a avut o intrevedere cu domnul Martin Kreutner, presedintele interimar al Academiei Internationale Anticoruptie (IACA), organizatie internationala printre ai carei membri fondatori se numara si Romania. Cu ocazia intrevederii, partea romana a reiterat sprijinul pe care il ofera Academiei, precum si interesul de a sustine candidaturi romanesti pentru functiile eligibile din structurile de conducere ale organizatiei. Totodata, a fost analizata si posibilitatea dezvoltarii unor proiecte comune impreuna cu institutiile romane competente in materia prevenirii si combaterii coruptiei.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<