In perioada 19 - 21 septembrie 2012 o delegatie a Ministerului Justitiei, condusa de doamna dr. Simona – Maya Teodoroiu, secretar de stat, a participat la Viena la cea de a 31-a Conferinta a Ministrilor Justitiei din Statele Membre ale Consiliului Europei. Din delegatie au facut parte Iuliana Carbunaru, directorul Directiei de Probatiune din Ministerul Justitiei, Andrei Furdui, consilier juridic la Oficiul National de Prevenire a Criminalitatii si Cooperare pentru Recuperarea Creantelor provenite din Infractiuni si Lorena Feruta, diplomat in cadrul Ambasadei Romaniei la Viena.
Temele supuse dezbaterii participantilor au fost: raspunsul justitiei la violenta urbana, problematica minorilor - infractori sau victime, precum si cea a grupurilor de criminalitate organizata si a noilor modalitati de comunicare ale acestora.
La finalul lucrarilor Conferintei a fost adoptata Rezolutia privind „Raspunsurile justitiei la violenta urbana“.
La ceremonia semnarii sau depunerii instrumentelor de ratificare ale unor conventii ale Consiliului Europei, organizata in cadrul Conferintei, Romania, prin seful delegatiei Ministerului Justitiei, a semnat cel de-al treilea Protocol Aditional la Conventia Consiliului Europei privind extradarea, adoptat la Strasbourg, la 10 noiembrie 2010, precum si cel de-al patrulea Protocol Aditional la Conventia Consiliului Europei privind extradarea, deschis spre semnare la Viena, cu ocazia acestui eveniment.
In marja reuniunii, delegatia romana, insotita de domnul Adrian Davidoiu, insarcinat cu afaceri a.i. la Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa Organizatiile Internationale de la Viena, a avut o intrevedere cu domnul Martin Kreutner, presedintele interimar al Academiei Internationale Anticoruptie (IACA), organizatie internationala printre ai carei membri fondatori se numara si Romania. Cu ocazia intrevederii, partea romana a reiterat sprijinul pe care il ofera Academiei, precum si interesul de a sustine candidaturi romanesti pentru functiile eligibile din structurile de conducere ale organizatiei. Totodata, a fost analizata si posibilitatea dezvoltarii unor proiecte comune impreuna cu institutiile romane competente in materia prevenirii si combaterii coruptiei.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<