Elena Radescu, coordonatorul echipei de control la Directia Nationala Anticoruptie, urmeaza sa isi prezinte, joi, in cadrul Sectiei pentru procurori a CSM, punctul de vedere privind Raportul Inspectiei Judiciare cu privire la managementul DNA.
Potrivit ordinii de zi publicata pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii, Sectia pentru procurori urmeaza sa ia in discutie "Raportul Inspectiei Judiciare numarul 5115/IJ/982/DIP/2017 avand ca obiect "eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor ce decurg din legi si regulamente, de catre conducerea structurii centrale a Directiei Nationale Anticoruptie, precum si respectarea normelor procedurale si regulamentelor de catre procurorii si personalul auxiliar de specialitate din cadrul parchetului vizat", informeaza Agerpres.
Conform sursei, initial, Elena Radescu urma sa se prezinte in fata Sectiei pe 16 octombrie, insa aceasta a cerut sa isi sustina punctul de vedere la o data mai recenta pe motiv ca este plecata din tara.
Pe 5 octombrie, Inspectia Judiciara a transmis Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii raportul privind rezultatele controlului managerial desfasurat la Directia Nationala Anticoruptie.
"Joi, Inspectia Judiciara a transmis Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii Raportul privind rezultatele controlului managerial, desfasurat in perioada 17 iulie - 25 august 2017, la Directia Nationala Anticoruptie - Structura centrala", a precizat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al IJ, Alin Alexandru.
Pe 4 iulie, Inspectia Judiciara a publicat, pe pagina de Facebook, planul de control pe anul 2017 la parchete, printre care si la Directia Nationala Anticoruptie si Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.
In data de 17 iulie, Inspectia Judiciara a inceput controlul la DNA privind eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor de catre conducerea Directiei, verificare ce urma a fi efectuata in perioada 17 iulie - 11 august. Ulterior, IJ a decis sa prelungeasca verificarea pana pe 25 august, avand in vedere ca volumul de activitate real il depasea pe cel previzionat de inspectori.
In planul de control se preciza ca ar fi urmat sa fie efectuate controale privind eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor de catre conducerea parchetelor, ce decurg din legi si regulamente, precum si respectarea normelor procedurale si regulamentare de catre procurori si personalul auxiliar de specialitate de la parchetul de pe langa o curte de apel si parchetele arondate, Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie si Directia Nationala Anticoruptie - Structura centrala. De asemenea, urmau a fi efectuate controale tematice privind verificarea masurilor luate de catre procurori si conducerile parchetelor in vederea solutionarii dosarelor mai vechi de 5 ani, precum si verificarea masurilor luate de procurori pentru solutionarea dosarelor mai vechi de 2 ani, inclusiv recuperarea prejudiciilor si aplicarea confiscarii extinse, care au ca obiect urmatoarele infractiuni: evaziune fiscala, spalare de bani, contrabanda, coruptie, infractiuni silvice si contra mediului, conflict de interese.
Evaluarea Nationala - Teste rezolvate de matematica pentru clasa a VIII-a
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri