In cadrul unui anunt dat publicitatii pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, se precizeaza faptul ca s-a initiat selectia de experti specializati in domeniile Noului Cod Civil, Noului Cod de Procedura Civila, Noului Cod Penal si Noului Cod de Procedura Penala.
Expertii urmeaza sa fie selectati in cadrul proiectului "Asistenta pentru consolidarea capacitatii sistemului judiciar din Romania de a face fata noilor provocari legislative si institutionale".
"Proiectul are ca obiectiv general consolidarea capacitãtii sistemului judiciar roman cu privire la aplicarea noilor coduri, prin dezvoltarea unui plan de pregatire si a unor instrumente adecvate menite sa ofere formare profesionala continua, sa dezvolte ghiduri de formare si materiale didactice pentru magistrati si alte categorii de personal din sistemul judiciar.", se precizeaza in cadrul anuntului dat publicitatii pe site-ul CSM.
Conform anuntului, sunt vizate si 90 de actiuni de formare continua in domeniile Noului Cod Civil, Noului Cod de Procedurã Civilã, Noului Cod Penal si Noului Cod de Procedurã Penalã, cu durata de 2 zile, pentru aproximativ 2500 de judecatori si procurori, in vederea dezbaterii dispozitiilor noilor coduri.
Atentie la faptul ca sesiunile de formare vor avea un pronuntat caracter practic si vor fi organizate in cadrul formarii continue la nivel descentralizat.
Institutul National al Magistraturii isi propune sa selecteze, in vederea organizarii activitatilor mentionate, un numar total de 55 de experti specializati in:
-drept civil -10 experti,
-drept civil-aspecte de dreptul familiei -5 experti,
-drept procesual civil -10 experti,
-drept penal -15 experti
-drept procesual penal -15 experti.
Data de 4 mai 2015 este termenul final pentru inscriere.
Detalii mai multe aici >>>
sursa: CSM1909.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avand in vedere limitele urmaririi veniturilor art. 729, din Codul de procedura civila, baza de calcul pentru retineri in cazul in care angajatul are concediu medical aproape toata luna se mai compara cu cuantumul salariului minim net pe economie? Pentru exemplificare: angajatul are in luna o indemnizatie de concediu medical de 3587 lei brut, un venit net total realizat de 3970 lei si o poprire in cuantum de 33%. Dupa calculele noastre, baza de calcul pentru retinere ar fi 1872=3970 netul...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Suntem un ONG care vinde cursuri pentru angajatii din sistemul social management social, supervizare,practicieni in serviciile sociale, etc.. Pentru aceste cursuri avem incadrati 3 manageri de produs. Intrebare: cine are ca atributii intocmirea fiselor de antecalcul si postcalcul ale cursurilor vandute.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<