Diurna a intrat in atentia Inspectiei Muncii! Prin HG nr. 337/2017 au fost adoptate normele metodologice de aplicare a Legii nr. 16/2017 privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale pe teritoriul Romaniei.
Inspectia Muncii are acum indeplinite toate conditiile pentru a demara actiuni de control legate de detasarile in/din Romania si sa aplice amenzi al caror cuantum se situeaza intre 3.000 si 100.000 de lei!
Ce probleme majore ridica acordarea diurnei conform modificarilor legislative recente?
Pe adresa redactiei sosesc zilnic zeci de intrebari referitoare la cele mai controversate probleme legate de acordarea diurnei atat in Romania, cat si in strainatate.
Iata doar cateva dintre problemele si intrebarile pe care le-am primit in ultimul timp pe adresa redactiei:
Aflati, numai cu ajutorul lucrarii Diurna legala in Romania si in strainatate raspunsurile la aceste intrebari, dar si la alte probleme cu care va confruntati in activitatea dvs.!
Exemplele de situatii cu care se confrunta colegii dvs. sunt elocvente:
Va recomandam
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
25 de teste – antrenament pentru reusita la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala Noua culegere la limba romana, Evaluarea Nationala - Teste rezolvate la limba si literatura pentru clasa a VIII-a, contine 25 de teste similare celor aflate pe foaia de examen, inspirate din modelele PISA. Acestea raspund perfect...
Cum au rezolvat colegii dvs. aceste probleme? Simplu! Au apelat la serviciile de specialitate oferite de corpul expertilor Rentrop & Straton.
Acestea, dar si alte sute de intrebari si probleme provenite de la colegii dvs. de breasla ne-au determinat sa lansam un ghid complet si explicit in ceea ce priveste clauzele si explicatiile acordarii diurnei legale, atat in Romania, cat si in strainatate.
Utilizand lucrarea Diurna legala in Romania si in strainatate:
Aflati ce trebuie sa faceti si, mai ales, ce trebuie sa nu faceti in activitatea dvs. de delegare, detasare, acordarea diurnei si a plafonului de cazare! Totul pentru a va pune la adapost de amenzile colosale pe care le presupun inregistrarile eronate in acte si pentru a fi in permanenta la zi cu modificarile legislative!
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
NOUTATI si MODIFICARI aparute in LEGISLATIE
Noutati aparute in 2025 - legislatia a fost modificata. Puteti vedea noile Modele si Documente Utile + Statutul si Regulamentul condominiilor actualizat in 2025. Detalii despre Veniturile si Cheltuielile Asociatiilor de Proprietari.
Vezi AICI lista completa a modificarilor <<ARTICOLE SIMILARE