In acelasi dosar a fost trimisa in judecata si Olivia Marcu, "la data faptelor angajata in functia de consilier personal al ministrului Sanatatii, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata (12 acte materiale)".
DNA arata ca Florian Bodog ar fi actionat in mod direct pentru ca Marcu Olivia Andreea, angajata in functia de consilier personal, sa isi incaseze drepturile salariale pe o perioada de 12 luni fara sa se fi prezentat la serviciu si fara sa fi prestat activitatile la care era obligata prin contract; totodata, deoarece aceasta nu era prezenta fizic la locul de munca, demnitarul ar fi semnat in locul persoanei respective o serie de acte.
"Concret, in perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, inculpatul Bodog Florian Dorel (care in prezent nu mai ocupa functia de ministru), desi cunostea ca angajata sa in functia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu si nu a prestat activitatile la care era obligata prin contractul individual de munca si fisa postului, ar fi atestat in mod nereal prezenta acesteia la locul de munca prin semnarea foilor colective de prezenta si nu ar fi luat masuri pentru sanctionarea disciplinara. Astfel, consiliera ministrului, inculpata Marcu Olivia Andreea, ar fi obtinut drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv", arata DNA.
In acelasi context, in perioada februarie - octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnaturile persoanei respective pe doua contracte individuale de munca si pe o declaratie pe proprie raspundere, demersuri menite a produce consecinte juridice.
Ministerul Sanatatii a declarat ca se constituie parte civila in procesul penal cu suma de 75.656 lei.
Dosarul lui Florian Bodog instrumentat de DNA va fi judecat de ICCJ.
DNA, totusi, precizeaza ca "aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform
Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie".