Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins, luni, exceptia privind nelegalitatea sesizarii instantei potrivit art. 263 Cod de procedura penala formulata in procesul in care fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea este judecat pentru fapte de coruptie.
Instanta a decis ca actul de sesizare intocmit de procurori a fost realizat cu respectarea normelor legale si a acordat un nou termen pentru data de 8 noiembrie, cand urmeaza sa se dea citire rechizitoriului.
ICCJ a constatat, la termenul de luni, lipsa de procedura privind citarea partii civile SC Royal Glass si a decis citarea acesteia prin lichidator judiciar la termenul din 8 noiembrie. Tot la aceasta data, judecatorii se vor pronunta si asupra exceptiilor formulate de avocatii inculpatilor privind legalitatea actului de sesizare a instantei.
Procesul a fost reluat la ICCJ dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins, pe 23 martie, exceptiile ridicate in dosarul in care fostul ministru al Transporturilor
Miron Mitrea este judecat pentru fapte de coruptie.
Pe 17 iulie 2009, completul de 9 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis trimiterea la Curtea Constitutionala a dosarului pentru solutionarea unei exceptii invocate de avocatii inculpatilor, legata de dotarea Directiei Nationale Anticoruptie cu tehnica de realizare, inregistrare si prelucrare a inregistrarilor si interceptari.
DNA a dispus, pe 5 martie 2009, trimiterea in judecata a lui Miron Mitrea, acesta fiind acuzat de coruptie in legatura cu lucrarile de constructie realizate la casa mamei sale.
Fise distractive pentru gradinita
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Mitrea, fost ministru al Transporturilor, Lucrarilor Publice si Locuintei in perioada 2000 - 2004, este acuzat de procurorii anticoruptie de luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, in legatura directa cu infractiunea de coruptie, uz de fals.
In acelasi dosar, a fost trimisa in judecata si Irina Jianu, fost inspector de stat, sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), ulterior inspector general de stat in constructii la ISC, aceasta fiind acuzata de dare de mita, folosirea cu rea-credinta a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri