Ministerul Transporturilor discuta cu Ministerul Justitiei despre infiintarea unui tribunal care sa solutioneze litigiile legate de infrastructura pentru a fi evitata amanarea unor lucrari din cauza contestatiilor judecate cu intarziere sau de judecatori nespecializati in domeniu, au declarat luni, pentru Agerpres, reprezentanti ai MTI.
Din cate se pare, Ministerul Justitiei si-a dat deja acordul pentru infiintarea unui astfel de tribunal, cu judecatori specializati pe probleme de constructii si infrastructura, care vor judeca contestatiile depuse la licitatiile organizate de Ministerul Transporturilor. MTI ar vrea ca acest tribunal sa functioneze inca din acest an, deoarece institutia doreste sa accelereze absorbtia fondurilor europene prin Programul Operational Sectorial - Transporturi.
Mai multe companii au contestat deja rezultatul licitatiei prin care au fost atribuite lucrarile de proiectare si executie pe mai multe tronsoane de autostrada de pe Coridorul IV Pan-European Rutier, atribuite de minister pe 12 aprilie. Jumatate din loturile de autostrada de pe Coridorul IV Pan-European Rutier au fost deja contestate astfel ca ministerul a putut semna contractele de executie doar cu o parte din companii.
Totodata, avand in vedere ca ministerul vrea sa rezilieze contractele cu constructorii care au intarzieri, fiind deja reziliat contractul pentru Autostrada Medgidia - Cernavoda, incheiat cu firma franceza Colas, iar contractul pentru Autostrada Moara Vlasiei - Ploiesti fiind in curs de reziliere, prin noua institutie ministerul ar putea finaliza mai repede eventualele litigii juridice de acest gen.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<