Ministerul Transporturilor discuta cu Ministerul Justitiei despre infiintarea unui tribunal care sa solutioneze litigiile legate de infrastructura pentru a fi evitata amanarea unor lucrari din cauza contestatiilor judecate cu intarziere sau de judecatori nespecializati in domeniu, au declarat luni, pentru Agerpres, reprezentanti ai MTI.
Din cate se pare, Ministerul Justitiei si-a dat deja acordul pentru infiintarea unui astfel de tribunal, cu judecatori specializati pe probleme de constructii si infrastructura, care vor judeca contestatiile depuse la licitatiile organizate de Ministerul Transporturilor. MTI ar vrea ca acest tribunal sa functioneze inca din acest an, deoarece institutia doreste sa accelereze absorbtia fondurilor europene prin Programul Operational Sectorial - Transporturi.
Mai multe companii au contestat deja rezultatul licitatiei prin care au fost atribuite lucrarile de proiectare si executie pe mai multe tronsoane de autostrada de pe Coridorul IV Pan-European Rutier, atribuite de minister pe 12 aprilie. Jumatate din loturile de autostrada de pe Coridorul IV Pan-European Rutier au fost deja contestate astfel ca ministerul a putut semna contractele de executie doar cu o parte din companii.
Totodata, avand in vedere ca ministerul vrea sa rezilieze contractele cu constructorii care au intarzieri, fiind deja reziliat contractul pentru Autostrada Medgidia - Cernavoda, incheiat cu firma franceza Colas, iar contractul pentru Autostrada Moara Vlasiei - Ploiesti fiind in curs de reziliere, prin noua institutie ministerul ar putea finaliza mai repede eventualele litigii juridice de acest gen.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<