
Stelian Ion, ministrul Justitiei, spune ca o reactie a statului "este necesara", cand dreptul de a protesta intra in contradictie cu dreptul la sanatate.
Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a declarat ca dreptul de a protesta este unul "absolut legitim", dar ca, atunci cand intra in contradictie cu dreptul la sanatate al celorlalti, trebuie sa existe o reactie foarte ferma a statului.
Intrebat "cum se vad" de la Ministerul Justitiei protestele din aceste zile, Stelian Ion a raspuns ca exista o diferenta "destul de mare" in comparatie cu manifestatiile de acum cativa ani.
"Protestele se vad altfel decat acum cativa ani, cand erau un alt gen de proteste, dar tot proteste erau si atunci. Adevarul este ca e o diferenta destul de mare intre cele doua categorii de proteste. Acum e vorba de sanatatea oamenilor si trebuie pusa in balanta pe de o parte sanatatea oamenilor si pe de alta parte dreptul de a protesta, care este un drept foarte important, un drept fundamental.
Si atunci trebuie sa vedem care e limita aceea foarte fina intre dreptul acesta de a-ti spune punctul de vedere, de a-ti striga nemultumirea - absolut legitim si e foarte firesc sa se intample asa, sa existe acest drept - pe de alta parte, in momentul in care lucrurile acestea intra in contradictie cu dreptul la sanatate al celorlalti, avem o problema si aici cred ca trebuie sa existe o reactie foarte ferma a statului", a spus ministrul Justitiei.
Protestele continua
Pentru a patra seara la rand, oamenii s-au adunat in Piata Universitatii, dupa care au marsaluit pe traseul Universitate - Calea Mosilor - bulevardul Stefan cel Mare - Piata Victoriei, unde s-au intalnit cu un grup mai mic de protestatari, in fata sediului Guvernului.
Numarul protestatarilor scade, insa, de la o zi la alta.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii despre procesul de declarare a posturilor vacante vacantate si nou create in platforma ANOFM. Cumva cu posturile nou create, mi-e mai simplu de inteles. Completez aici oferta, recrutam, inchid oferta - la speta asta am o singura intrebare: nu pot face operatia de incadrare daca data oferta a expirat desi logic pot avea o oferta deschisa pana pe 31.03 si angajarea propriu-zisa sa fie ulterioara acestei date. Trebuie cumva sa trec un termen pentru oferta...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<