Pentru ca la sedinte cu potentialii si actualii clienti nu putem intotdeauna sa ne luam laptop-urile, pentru ca simtim nevoia sa hasuram direct pe carte, pentru ca uneori se cere sa avem legea alaturi de noi, varata intr-o servieta sau in geanta de umar... Specialistii univerului juridic va ofera
Legea Societatilor Comerciale, republicata, cu modificarile ulterioare, in format tiparit.
Simplu de studiat, in forma actualizata, in formatul care elimina dependenta de internet.
Legea Societatilor comerciale, republicata, cu modificarile ulterioare, in format tiparit ofera:

Noile reglementari in ceea ce priveste retragerea asociatilor sau actionarilor din societati.

Inlocuirea, in anumite cazuri, a publicitatii prin Monitorul Oficial cu publicitatea prin afisare pe pagina proprie de internet a societatii comerciale (publicitatea proiectului de fuziune/divizare), cu informarea tertilor asupra modalitatii de publicitate alese prin inregistrarea unei mentiuni in acest sens in registrul comertului.

Faptul ca...
- majorarea capitalului social, necesara la fuziune sau diviziune, nu mai trebuie parafata de un expert, in anumite conditii.
- fuziunea prin absorbtie a unei societati detinute in procent de 90% de societatea-mama este supusa unei proceduri simplificate: nu sunt necesare rapoartele administratorilor si expertilor independenti si nu este necesara respectarea cerintelor de informare a actionarilor.
In plus, toate modificarile si completarile survenite de la 1 februarie 2013, potrivit Legii 76/2012...
Cateva capitole pe care le regasiti in cadrul cartii:
Constituirea societatilor comerciale
Formalitati specifice pentru constituirea societatii pe actiuni prin subscriptie publica
Inmatricularea societatii
Efectele incalcarii cerintelor legale de constituire a societatii
Unele dispozitii procedurale
Functionarea societatilor comerciale
Societatile in nume colectiv
Societatile in comandita simpla
Societatile pe actiuni
Despre adunarile generale
Consiliul de supraveghere
Despre emiterea de obligatiuni etc.
click aici pentru mai multe detalii>>>
Mai simplu si mai confortabil de atat nu se poate. Formatul tiparit reprezinta optiunea preferat de foarte multi specialisti in universul juridic, pentru adnotari, pentru evidentierea anumitor pasaje importante, pentru consultare oriunde si oricand, fie ca avem sau nu acces la internet si la dispozitive!
Studiu placut!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Rog sa imi transmiteti cum se calculeaza preavizul pentru un angajat care are specificat in contractul de munca, urmatoarele date: - Lucreaza de Luni pana Joi cu o durata a muncii de 10 ore/zi; - Vinerea nu se lucreaza. Intrebare: Se include si ziua de vineri in calculul celor 20 de zile de preaviz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<