Expertii Comisiei Europene care se ocupa de evaluarea sistemului de justitie din Romania pentru raportul anual MCV au avut o intalnire la Bucuresti, pe data de 14 septembrie, cu reprezentantii asociatiilor profesionale ale magistratilor, pentru a discuta subiecte de interes comun ce tin de evolutiile actuale din justitie.
Discutiile s-au axat in principal pe solicitarile magistratilor cuprinse in "Memorandumul privind justitia", in care se expun problemele din sistem judiciar si se solicita implementarea unui set de masuri care sa conduca la o "justitie eficienta, moderna si de calitate".
Expertii MCV au fost de acord ca probleme ridicate de magistrati in Memorandum sunt legitime, acestea necesitand o dezbatere si analiza temeinica.
Reprezentantii asociatiilor profesionale au scos in evidenta necesitatea publicarii metodologiei raportului MCV, precum si numele persoanelor, institutiilor si organizatiilor care ofera opinii cu privire la sistemul de justitie din Romania.
"Am constatat ca opiniile unor persoane atat din presa cat si din societatea civila au ajuns sa fie citate in MCV ca expertize cu privire la sistemul de justitie din Romania, desi aceste persoane nu au neaparat expertiza juridica", a spus judecator Dana Girbovan, presedinte UNJR.
"Evaluarea justitiei din Romania nu poate fi facuta de persoane, institutii sau organizatii care raman in anonimat, insa au implicatii asupra acestui raport care are consecinte inclusiv asupra relatiei Romaniei cu partenerii externi", a mai spus Dana Girbovan.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Inclusiv Ministrul Justitiei Raluca Pruna a spus dupa publicarea actualului raport MCV ca acesta contine “erori factuale“, pozitie impartasita de la Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri