Pe site-ul Institutului National al Magistraturii a fost dat publicitatii Minuta intalnirii dintre reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii cu presedintii sectiilor penale de la Inalta Curte de Casatie si Justiei si curtile de apel.
Asa cum se arata in cadrul Minutei date publicitatii pe site-ul INM, in perioada 27-28 noiembrie 2014, la Curtea de Apel Bucuresti a avut loc intalnirea reprezentantilor Consiliului Superior al Magistraturii cu presedintii sectiilor penale ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie si curtilor de apel.
Intalnirea a fost dedicata discutarii aspectelor de practica neunitara in materia dreptului penal si procesual penal.
Iata care au fost temele puse in discutie in cadrul dezbaterilor:
Aplicarea legii penale mai favorabile
Aplicarea concomitenta a dispozitiilor art. 4 si art. 5 din Codul penal
Mecanismul contopirii pedepselor in faza executarii
Aspecte procedurale ale aplicarii legii penale mai favorabile
Admisibilitatea unei noi contestatii la executare pentru aplicarea legii penale mai favorabile, in cazul in care, dupa respingerea unei cereri similare, au fost pronuntate hotarari de catre ICCJ in RIL sau HP sau de catre CCR
Probleme privind solutionarea laturii civile a cauzei:
Care este solutia data actiunii civile in cazul impacarii partilor
Probleme privind incompatibilitatile:
Este judecatorul care a judecat cauza in fond si/sau apel incompatibil sa judece contestatia in anulare sau revizuirea, in faza inadmisibilitatii?
Magistratul care a solutionat, ca judecator de drepturi si libertati, o contestatie privind masurile preventive, poate solutiona o contestatie privind aceste masuri in procedura camerei preliminare sau in cursul judecatii?
Mai multe astfel de aspecte detaliate in Minuta intalnirii presedintilor
sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avem o colega ce se intoarce din ccc cu 21.feb. Functia pe care a avut-o la intrarea in CCC este de sef compartiment. In perioada CCC regia a fost reorganizata conform Legii 296/2023, iar functia de sef compartiment nu mai exista, aceasta fiind transformata in functie de executie. Care sunt documentele pe care trebuie sa le emitem si cu ce data?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Pentru depunerea unui dosar de pensie trebuie eliberata o adeverinta cu sporurile de noapte. Daca este angajat din 2018, pe ce perioada avem obligatia sa o emitem?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Care sunt prevederile legale prezente privind cumularea pensiei cu salariul dupa noua lege a pensiilor. Care sunt diferentele intre sectorul public si privat ?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<