Referitor la informatiile aparute in mass-media conform carora ministrul Justitiei, Titus Corlatean, nu ar detine avizul necesar participarii la sedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, facem urmatoarele precizari:
In conformitate cu prevederile art. 7 alin 4 din Legea 182/2002 privind informatiile clasificate:
Accesul la informatii clasificate ce constituie secret de stat, respectiv secret de serviciu, potrivit art. 15 lit. d) si e), este garantat, sub conditia validarii alegerii sau numirii si a depunerii juramantului, pentru urmatoarele categorii de persoane:
a) Presedintele Romaniei;
b) primul-ministru;
c) ministri;
d) deputati;
e) senatori,
care, in concordanta cu atributiile specifice, sunt indreptatite sa aiba acces la informatiile clasificate fara indeplinirea procedurilor prevazute la alin. (1) - (3), respectiv la art. 28, in baza unor proceduri interne ale institutiilor din care acestia fac parte, avizate de Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat, dupa ce au luat cunostinta de responsabilitatile ce le revin privind protectia informatiilor clasificate si au semnat angajamentul scris de pastrare a secretului prevazut la art. 36 alin. (3).
Precizam ca in cazul ministrului Justitiei, Titus Corlatean, aceste proceduri au fost indeplinite.
Pe cale de consecinta, nu exista si nu a existat nici un impediment legal pentru participarea ministrului Justitiei la sedintele CSAT.
Mentionam ca in indeplinirea atributiilor detinute anterior in domeniul politicii externe, inclusiv in relatiile cu Alianta Nord Atlantica, Titus Corlatean a parcurs procedurile de verificare institutionale prevazute de lege, proceduri care au fost finalizate la acel moment cu obtinerea certificatului ORNISS.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<