Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti care prevede noile tarife de parcare pentru toate zonele publice a intrat in vigoare la 1 martie 2023.
Astfel, incepand cu 1 martie 2023, in Bucuresti se stabileste o zona unica de tarifare, ce cuprinde toate parcajele si locurile de parcare ce apartin domeniului public sau privat al Municipiului Bucuresti, transmite Primaria, intr-un comunicat.
Atentie! Este vorba de locurile de parcare administrate de Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, nu de cele administrate de primariile de sector.
Potrivit HCGMB 705/22.12.2022, noile tarifele orare de parcare sunt urmatoarele:
Pentru utilizarea locurilor de parcare in zilele de luni pana duminica si in intervalul orar 08.00-20.00, se stabileste un tarif de 5 lei/ora.
Pentru utilizarea locurilor de parcare de catre persoane fizice, persoane juridice si institutii publice, in zilele de luni pana duminica si in intervalul orar 08.00-20.00, se stabileste un tarif de:
- 30 lei/zi
- 500 lei/luna
Pentru utilizarea locurilor de parcare de catre riverani se stabileste un tarif de:
- 50 lei/luna
- 500 lei/an
Tarifele de parcare se pot plati prin urmatoarele modalitati:
- tichete preplatite
- tichete orare eliberate de operatorul parcarii sau prin sistem de autotaxare (parcometru)
- SMS
- on-line, utilizand platformele/aplicatiile electronice specifice
Plata tarifului orar permite utilizarea unui loc de parcare, fara rezervarea sau nominalizarea acestuia.
In cazul tarifelor pe baza de abonament, pentru utilizatorii persoane fizice, persoane juridice si institutii publice:
- abonamentul este valabil de luni pana duminica, in intevalul orar 08:00 - 20:00, in toata zona unica de tarifare;
- plata abonamentului permite utilizarea unui loc de parcare, fara rezervarea sau nominalizarea acestuia.
In cazul tarifelor pe baza de abonament, pentru utilizatorii riverani:
- abonamentul este valabil pentru persoane fizice cu domiciliul sau resedinta adiacente parcajului, si care poseda autoturisme inmatriculate in Bucuresti, sau utilizate in baza unor contracte de leasing, precum si in baza unor contracte de comodat;
- abonamentul permite utilizarea unui loc de parcare, fara rezervarea sau nominalizarea acestuia;
- se pot aloca maximum doua abonamente pentru fiecare unitate locativa.
Tarifele pentru utilizarea locurilor de parcare se achita anticipat.
Timpul de parcare poate fi prelungit prin oricare din modalitatile prevazute mai sus (tichete preplatite, SMS, online) sau prin achizitionarea unui abonament.
In vederea prelungirii timpului de parcare, dupa expirarea timpului aferent platii oricarei optiuni tarifare, plata pentru prelungirea intervalului orar se poate face fara penalitati in maximum 15 (cincisprezece) minute.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Printr-o decizie interna, conducatorul unitatii a suspendat unilateral o serie de clauze din contractul colectiv de munca la nivel de unitate pe motiv ca acestea nu sunt economicoase. Este vorba de clauzele care prevad ca liderii de sindicat care sunt scosi din productie, acestia avand avantaje foarte mari si produc prejudicii societatii. Este posibila o anulare in instanta a deciziei respective?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: Suntem un SRL cu activitati in domeniul constructiilor si urmeaza sa executam un proiect in Germania. Ce trebuie sa facem daca dorim sa angajam o persoana cu dubla cetatenie romana/germana, cu domiciliul si in Germania si in Romania, pentru a participa la proiect pe postul de translator. Cum platim salariatul daca acesta doreste plata contributiilor in Germania, avand in vedere faptul ca are o vechime in munca de peste 20 de ani in...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca am 2 concedii medicale care se suprapun, primul in intervalul 01-07.10.2024 iar cel de-al doilea 05-12.10.2024, pe primul il iau in calcul pe tot intervalul 01-07.10, iar pe al doilea il iau in calcul pentru intervalul 08-12.10? Sau cum anume procedez in cazul a doua concedii medicale care se suprapun? Apoi la rubrica " Observatii" celui de-al doilea, scriu ca Medicalul se suprapune cu primul medical seria, nr? Cum le declara in D 112?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<