Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2024 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Parcari exclusive si prioritate la casele de marcat/ ghisee pentru gravide si persoanele insotite de copii mici

Parcari exclusive si prioritate la casele de marcat/ ghisee pentru gravide si persoanele insotite de copii mici
UPDATE: Legislatia din Romania se modifica astfel incat orice firma privata sau institutie publica sa fie obligata sa asigure cel putin doua locuri de parcare rezervate gravidelor si persoanelor cu copii mai mici de 5 ani. 

Potrivit proiectului de lege adoptat miercuri in plenul Camerei Deputatilor, companiile si institutiile vor avea la dispozitie 6 luni de la data intrarii in vigoare a legii pentru a asigura locurile de parcare mentionate.

„In spatiile de parcare apartinand entitatilor publice si private, precum si in spatiile de parcare organizate de catre acestea, daca numarul locurilor de parcare este mai mare de 10, vor fi amenajate, rezervate si/sau semnalizate minimum 4% din numarul total al locurilor de parcare, dar nu mai putin de doua locuri, pentru parcarea mijloacelor de transport folosite de catre femeile gravide, precum si de catre persoanele insotite de copii cu varsta de pana la 5 ani”, se arata in proiectul adoptat in Parlament.

Daca numarul locurilor de parcare este mai mic de 10, dispozitiile nu se mai aplica.

Proiectul de lege prevede inclusiv ca femeile gravide, precum si persoanele insotite de copii cu varsta de pana la 5 ani au prioritate la casieriile/ghiseele/casele de marcat din cadrul entitatilor publice si private, precum si la serviciile oferite de acestea, cu exceptia cazurilor in care acestea detin deja casierii/ghisee/case de marcat speciale pentru gravide sau persoane insotite de copii mai mici de 5 ani.

Nerespectarea prevederilor privind acordarea prioritatii pentru femeile gravide si persoanele insotite de copii cu varsta de pana la 5 ani vor fi pedepsite cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei.

De asemenea, incalcarea obligatiilor de a amenaja, rezerva si/sau semnaliza locurile de parcare se pedepsesc cu amenda de la 2.000 lei la 10.000 lei.

„Fapta persoanei care foloseste, fara drept, locurile de parcare destinate a fi folosite de femeile gravide si/sau persoanele insotite de copii cu varsta de pana la 5 ani se pedepseste cu amenda de la 2.000 lei la 10.000 de lei", se mai prevede in proiect.

Legea merge spre promulgare la presedintele Klaus Iohannis si va intra in vigoare dupa publicarea ei in Monitorul Oficial.

Redactia E-juridic
de Redactia E-juridic

Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Parcari exclusive si prioritate la casele de marcat/ ghisee pentru gravide si persoanele insotite de copii mici":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI