A fost publicata o noua Procedura a Consiliului pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar din 12 iulie 2012 privind verificarea implementarii Normelor de pregatire profesionala continua a auditorilor financiari aprobate de Camera Auditorilor Financiari din Romania
Procedura este publicata in Monitorul Oficial nr. 617 din 28 august 2012
ART. 1
(1) Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR) transmite spre analiza Consiliului pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar (CSPAAS) tematica si programul cursurilor de pregatire profesionala continua, impreuna cu nota de fundamentare intocmita de departamentul de specialitate al CAFR, inainte de a le supune aprobarii Consiliului CAFR.
(2) Departamentul emitere norme si avizare al CSPAAS analizeaza tematica si programul cursurilor prevazute la alin. (1), in sensul adecvarii acestora fata de necesitatile de pregatire a membrilor CAFR, asa cum rezulta din nota de fundamentare mentionata la alin. (1).
(3) CSPAAS transmite CAFR, in termen de 15 zile de la data comunicarii tuturor materialelor mentionate la alin. (1), un punct de vedere sau un aviz, dupa caz, privind tematica si programul cursurilor de pregatire profesionala continua.
(4) CAFR transmite CSPAAS hotararea Consiliului CAFR de aprobare a tematicii si programului cursurilor de pregatire profesionala continua, in termen de 15 zile de la adoptarea acesteia.
ART. 2
CSPAAS verifica periodic, prin Departamentul propriu de monitorizare si investigatii (DMI), modul in care CAFR aplica normele de pregatire profesionala continua si alte reglementari cu incidenta asupra pregatirii profesionale continue, dupa caz.
ART. 3
(1) Verificarea prevazuta la art. 2 se efectueaza de catre o echipa formata din minimum 2 reprezentanti ai CSPAAS, din care cel putin unul de la DMI, in baza unei delegatii semnate de catre directorul executiv coordonator al CSPAAS. Numele persoanelor delegate si mandatul acestora vor fi comunicate CAFR cu cel putin 5
zile lucratoare anterior zilei stabilite pentru declansarea activitatii de verificare.
(2) Mandatul va contine:
a) obiectul verificarii;
b) principalele reglementari in baza carora se realizeaza verificarea;
c) perioada verificarii;
d) componenta echipei de verificare; ... cititi
Aici cuprinsul integral al reglementarii
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<