Miscarea impotriva etnobotanicelor ia amploare. Dupa mitingul organizat de „popor” in Piata Victoriei, iata ca au luat atitudine si parlamentarii. Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a inaintat o propunere legislativa privind reglementarea conditiilor de punere pe piata a plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice, psihotrope si derivatilor acestora.
Proiectul de lege supus dezbaterii prevede interzicerea comertului on-line cu produse etnobotanice si interzicerea promovarii produselor si locatiilor de comercializare.
„Initiativa legislativa, pe fondul unei lipse a reglamentarilor normative in materie, vine in intampinarea combaterii producerii, consumului si comercializarii substantelor cu efecte nocive asupra persoanelor, cat si, in final, asupra societatii.
Mai precis, proiectul de lege aduce o serie de masuri prin care autoritatile publice (Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Sanatatii, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cat si structurile judetene ale acestora) capata prerogative menite a conduce la exercitarea unui control institutional riguros asupra plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice, psihotrope si derivatilor acestora.
Totodata, prin capitolul destinat raspunderii juridice, sunt instituite, pentru prima oara, o serie de masuri drastice fata de nerespectarea prevederilor textului de lege. Sanctiunile vizeaza atat persoanele fizice cat si persoanele juridice, iar raspunderea este si de natura penala, deoarece majoritatea faptelor incriminate sunt catalogate ca infractiuni”, a comunicat Sanda-Maria Ardeleanu.
Printre semnatarii propunerii se numara: Gabriel-Dan Gospodaru, Ioan Balan, Eugen Constantin Uricec, Gheorghe Coroama, Dumitru Pardau, Sorin Fodoreanu, Orest Onofrei, Ghervazen Longher, Mircea Grosaru si Ioan Stan.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am o salariata insarcinata care, pe baza unei recomandari medicale legale emise de medicul curant, trebuie sa isi reduca programul de lucru de la 8 ore pe zi, la 6 ore pe zi din cauza riscurilor asociate sarcinii. Aceasta recomandare prevede explicit ca reducerea programului de lucru nu ar trebui sa afecteze drepturile salariale si contractuale ale salariatei. Avem rugamintea sa ne confirmati: 1.Care sunt pasii legali si procedurali pe care trebuie sa ii urmeze angajatorul pentru a implementa...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un salariat al societatii a solicitat printr-o cerere de concediu trei zile de concediu fara plata, astfel: 24.12.2024, 27,12.2024, 31.12.2024. Angajatorul aproba cererea, conform art. 153 din Codul muncii, se intocmeste decizia si contractul va fi suspendat in temeiul art. 54 din Codul muncii. Cum voi inregistra in Revisal aceste zile de concediu fara plata? 1. data inceput suspendare: 24.12.2024; data sfarsit suspendare: 24.12.2024; data incetare suspendare: prima zi de activitate a...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa mi spuneti cum inchidem contractul de munca al unei angajate femeie de serviciu care a stat in concediu medical din 20.07.2024-13.12.2024 si a fracturat piciorul si mai avea anterior probleme cu soldul si coloana iar azi 12.12.2024 avenit cu Decizie medicala de incadrare in gr.III de handicap si a zis sa i inchidem contractul ca ea s-a pensionat pe ca de boala. In ce baza ii facem incetarea contractului si cu ce articol? Este necesara o solicitare scrisa din partea ei sau e suficienta...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<