Miscarea impotriva etnobotanicelor ia amploare. Dupa mitingul organizat de „popor” in Piata Victoriei, iata ca au luat atitudine si parlamentarii. Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a inaintat o propunere legislativa privind reglementarea conditiilor de punere pe piata a plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice, psihotrope si derivatilor acestora.
Proiectul de lege supus dezbaterii prevede interzicerea comertului on-line cu produse etnobotanice si interzicerea promovarii produselor si locatiilor de comercializare.
„Initiativa legislativa, pe fondul unei lipse a reglamentarilor normative in materie, vine in intampinarea combaterii producerii, consumului si comercializarii substantelor cu efecte nocive asupra persoanelor, cat si, in final, asupra societatii.
Mai precis, proiectul de lege aduce o serie de masuri prin care autoritatile publice (Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Sanatatii, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cat si structurile judetene ale acestora) capata prerogative menite a conduce la exercitarea unui control institutional riguros asupra plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice, psihotrope si derivatilor acestora.
Totodata, prin capitolul destinat raspunderii juridice, sunt instituite, pentru prima oara, o serie de masuri drastice fata de nerespectarea prevederilor textului de lege. Sanctiunile vizeaza atat persoanele fizice cat si persoanele juridice, iar raspunderea este si de natura penala, deoarece majoritatea faptelor incriminate sunt catalogate ca infractiuni”, a comunicat Sanda-Maria Ardeleanu.
Printre semnatarii propunerii se numara: Gabriel-Dan Gospodaru, Ioan Balan, Eugen Constantin Uricec, Gheorghe Coroama, Dumitru Pardau, Sorin Fodoreanu, Orest Onofrei, Ghervazen Longher, Mircea Grosaru si Ioan Stan.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Rog sa imi transmiteti cum se calculeaza preavizul pentru un angajat care are specificat in contractul de munca, urmatoarele date: - Lucreaza de Luni pana Joi cu o durata a muncii de 10 ore/zi; - Vinerea nu se lucreaza. Intrebare: Se include si ziua de vineri in calculul celor 20 de zile de preaviz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<