Miscarea impotriva etnobotanicelor ia amploare. Dupa mitingul organizat de „popor” in Piata Victoriei, iata ca au luat atitudine si parlamentarii. Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a inaintat o propunere legislativa privind reglementarea conditiilor de punere pe piata a plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice, psihotrope si derivatilor acestora.
Proiectul de lege supus dezbaterii prevede interzicerea comertului on-line cu produse etnobotanice si interzicerea promovarii produselor si locatiilor de comercializare.
„Initiativa legislativa, pe fondul unei lipse a reglamentarilor normative in materie, vine in intampinarea combaterii producerii, consumului si comercializarii substantelor cu efecte nocive asupra persoanelor, cat si, in final, asupra societatii.
Mai precis, proiectul de lege aduce o serie de masuri prin care autoritatile publice (Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Sanatatii, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cat si structurile judetene ale acestora) capata prerogative menite a conduce la exercitarea unui control institutional riguros asupra plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice, psihotrope si derivatilor acestora.
Totodata, prin capitolul destinat raspunderii juridice, sunt instituite, pentru prima oara, o serie de masuri drastice fata de nerespectarea prevederilor textului de lege. Sanctiunile vizeaza atat persoanele fizice cat si persoanele juridice, iar raspunderea este si de natura penala, deoarece majoritatea faptelor incriminate sunt catalogate ca infractiuni”, a comunicat Sanda-Maria Ardeleanu.
Printre semnatarii propunerii se numara: Gabriel-Dan Gospodaru, Ioan Balan, Eugen Constantin Uricec, Gheorghe Coroama, Dumitru Pardau, Sorin Fodoreanu, Orest Onofrei, Ghervazen Longher, Mircea Grosaru si Ioan Stan.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<