Proiectul privind reforma drepturilor de autor a fost votat de eurodeputati, desi acesta este controversat si a starnit numeroase contre intre artisti, editori presa si gigantii online.
Reuniti in sedinta plenara la Strasbourg, eurodeputatii au aprobat o noua versiune a textului respins pe 5 iulie, care creaza in special un nou "drept conex" pentru editorii de presa.
Acest vot deschide calea negocierilor cu Consiliul Uniunii Europene (reprezentat de 28 de state membre, care au ajuns deja la un compromis pe 25 mai) si Comisia europeana, pentru a conveni asupra unui text definitiv.
Fise distractive pentru gradinita
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
250 Modele Fise de Post
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Potrivit Reuters, 438 de voturi au fost in favoarea proiectului, in timp ce 226 de voturi au fost "impotriva", cu 39 de "abtineri". Urmatorul pas il reprezinta negocierile cu Comisia europeana si cele 28 de state UE pentru a ajunge la un numitor comun inainte de modificarea legilor privind drepturile de autor.
Dezbaterea s-a centrat in jurul a doua articole, unul care ar putea obliga Google, Microsoft si alti giganti online sa-i plateasca pe editori pentru afisarea de fragmente de continut (taxa pe link). Celalalt articol se refera la filtrarea obligatorie a incarcarii, care ar obliga platforme online cum ar fi YouTube, GitHub si Instagram sa instaleze filtre pentru a impiedica utilizatorii sa incarce materiale cu drepturi de autor sau sa ceara licente pentru a afisa continut.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri