Pe site-ul Institutului National al Magistraturii a fost dat publicitatii comunicatul cu privire la organizarea concursului de referate privind jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului pentru auditorii de justitie a INM.
Concursul de referate pe teme de jurisprudenta a Curtii Europene a Drepturilor Omului a fost sustinut in data de 18 iunie, la sediul INM.
Juriul a fost alcatuit din urmatoarele persoane:
- dl. profesor univ. dr.Valeriu Stoica – Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti;
- dl. Csaba Ferenc Asztalos – Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii;
- dl. judecator Victor Horia Dimitrie Constantinescu – Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti.
Iata si temele abordate in cadrul referatelor participante:
Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca aplicarea masurii confiscarii extinse pentru a fi conforma exigentelor CEDO;
Procedura regularizarii cererii de chemare in judecata si reprezentarea sau asistarea obligatorie a partilor de catre avocat in caile extraordinare de atac.
Compatibilitatea cu standardele Curtii Europene a Drepturilor Omului in materia dreptului de acces la justitie;
Garantiile diplomatice si protectia drepturilor omului;
Confiscarea extinsa;
Asigurarea termenului rezonabil in procesul civil. Sarcina judecatorului national: intre standardul conventional si alte riscuri.
Cu ocazia sustinerii concursului, au fost premiate lucrarile urmatoare:
Premiul pentru cea mai buna prezentare a fost acordat doamnei auditor de justitie Stela Pelican (pentru referatul cu tema Asigurarea termenului rezonabil in procesul civil. Sarcina judecatorului national: intre standardul conventional si alte riscuri, lucrare realizata sub coordonarea doamnei formator Beatrice Ramascanu);
Premiul pentru cea mai buna lucrare scrisa a fost acordat doamnei auditor de justitie Ioana Maria Cimpean (pentru lucrarea cu tema Garantiile diplomatice si protectia drepturilor omului, lucrare realizata sub coordonarea doamnei formator Roxana Rizoiu).
sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<