Pe site-ul Baroului Bucuresti a fost dat publicitatii anuntul cu privire la organizarea Scolii de Vara si Conferintei Nationale de Dreptul Afacerii.
Scoala de Vara si Conferinta Ntionala de Dreptul Afacerile se afla la editia a II-a. Evenientul este organizat de Facultatea de Drept a Universitatii Romano-Americana din Bucuresti si Facultatea de Drept a Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti.
Scoala de Vara si Conferinta Nationala de Dreptul Afacerilor. Reformarea Dreptului Afacerilor prin noile coduri va avea loc in perioada 11-14 septembrie 2014 si beneficiaza de acreditare INPPI: 12 ore de pregatire profesionala.
"Manifestarea anuala isi propune sa raspunda cerintelor specialistilor in drept de a detine informatii privind noutatile legislative, doctrinare si jurisprudentiale, precum si cu privire la cele mai bune practici din domeniul dreptului afacerilor.
In prim planul dezbaterilor se vor afla Noile Coduri si Codul Insolventei.
Intervenientii sunt reputati specialisti ai Dreptului, profesori, magistrati, cercetatori, avocati, arbitri, practicieni in insolventa si formatori, si, pe parcursul a trei zile, vor sustine prelegeri pe teme de maxim interes pentru dreptul afacerilor.", se precizeaza in cadrul anuntului publicat pe site-ul Baroului Bucuresti.
Cateva dintre tematicile care urmeaza sa fie abordate in cadrul evenimentului:
Prof. univ. dr. hc. Stanciu D. Carpenaru, Universitatea Bucuresti, Domeniul de aplicare al procedurii insolventei in dreptul roman.
Prof. univ. dr. Smaranda Angheni, Rector Universitatea “Titu Maiorescu” Bucuresti, Regimul juridic al aporturilor asociatilor la capitalul social al societatilor.
Prof. univ. dr. Gabriel Boroi, Universitatea „Nicolae Titulescu” Bucuresti, Unele probleme practice privind caile de atac in procesul civil.
Prof. univ. dr. Viorel Ros, Universitatea „Nicolae Titulescu” Bucuresti, Arbitrajul in noua reglementare.
Lector univ. dr. avocat Ion Dragne, Universitatea „Nicolae Titulescu” Bucuresti: Caile procesuale de recuperare a creantelor.
Prof. univ. dr. Augustin Fuerea, Universitatea „Nicolae Titulescu” Bucuresti: Aplicarea Codului civil si a Codului de procedura civila in raport cu Dreptul international si cu Dreptul Uniunii Europene.
Avocat Simona Milos, Presedinte al Institutului National de Pregatire a Practicienilor in Insolventa, Avocat Andreea Deli: Elementele de noutate in Codul Insolventei. Principiile si implementarea acestora.
Programul integral poate fi consultat pe site-ul Baroului Bucuresti,
aici.
sursa:
Baroul Bucuresti
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avand in vedere ca HG 295 din 31.03.2025, cu privire la Registrul General de Evidenta a salatiatilor, aduce modificari la HG 905/2017, cea din urma fiind valabila pana la 30.09.2025, pot fi aplicate in continuare prevederile din Hotararea 905? Fac referire in mod special la transmiterea suspendarilor in caz de incapacitate de munca, conf art. 5 lit. e din HG 295. As aprecia sa ne dati o lamurire cu privire la tipul de certificate medicale la care face referire legiuitorul un numar minim de zile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<