Consiliul Superior al Magistraturii, in calitate de Agentie Executiva si Institutul National al Magistraturii, in calitate de Partener beneficiar de proiect, anunta lansarea procedurii pentru selectia a sase experti (judecatori, cadre didactice universitare si alti profesionisti cu experienta certificata in domeniul dreptului familiei), in vederea participarii acestora ca formatori la seminariile organizate pe aceasta tema in cadrul proiectului "Asistenta pentru consolidarea capacitatii institutionale in domeniul formarii judecatorilor si procurorilor pentru aplicarea noilor legi", co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.
Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea capacitatii judecatorilor si procurorilor de a aprofunda si aplica noile coduri, prin elaborarea unui plan de pregatire si furnizarea de formare profesionala specializata.
Proiectul a fost astfel conceput incat fiecare judecator si procuror sa poata participa la cursuri de formare profesionala in domeniul noilor coduri, prin combinarea metodelor clasice si moderne de predare intr-un format unitar. Planul de formare elaborat in cadrul proiectului va permite judecatorilor si procurorilor sa analizeze in mod aprofundat dispozitiile noilor coduri si sa dezbata aspectele neclare privind aplicarea noilor dispozitii in cazuri practice.
Prin Adendumul nr. 5 la Acordul de activitate intre Organismul Intermediar Elvetian – SIB, in calitate de responsabil de managementul Fondului Tematic Securitate si Consiliul Superior al Magistraturii, in calitate de Agentie executiva, incheiat la 6 decembrie 2016 a fost aprobata derularea fazei a doua a proiectului "Asistenta pentru consolidarea capacitatii institutionale in domeniul formarii judecatorilor si procurorilor pentru aplicarea noilor legi".
Potrivit fisei de proiect, unul dintre rezultatele urmarite vizeaza imbunatatirea capacitatii judecatorilor si procurorilor de a aplica legislatia nou adoptata ("Outcome 1 – Enhanced capacity for the Romanian judges and prosecutors to enforce the newly adopted legislation").
Avand in vedere impactul substantial asupra activitatii instantelor civile si potentialul deosebit de creare a unei jurisprudente neunitare provocate de Codul Civil, cu modificarile si completarile ulterioare si Codul de procedura civila, cu modificarile si completarile ulterioare, s-a apreciat ca oportuna si necesara organizarea in cadrul proiectului a 6 seminarii in domeniul dreptului familiei, cu o durata de 2 zile fiecare. Formatul seminariilor va fi unul interactiv, care sa permita exprimarea punctelor de vedere de catre participanti si experti asupra aspectelor care au generat practica judiciara neunitara in domeniu si a argumentelor in sustinerea uneia sau alteia dintre solutiile propuse. La aceste seminarii vor fi invitati sa participe aproximativ 120 de judecatori si procurori cu competente in solutionarea cauzelor privind dreptul familiei.
Cele sase seminarii in domeniul dreptului familiei sunt programate sa se desfasoare astfel:
- 8-9 iunie 2017, Bucuresti;
- 3-4 iulie 2017, Bucuresti;
- 28-29 septembrie 2017, Bucuresti;
Teste REZOLVATE pentru examenul de titularizare Limba si Literatura engleza
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri