Dialog intre noua conducere a CSM si reprezentanti ai puterilor statului.
Au fost stabilite domeniile de activitate ale CSM pentru anul 2011. Astfel, prioritatile fixate de Consiliul Superior al Magistraturii vor fi: independenta justitiei si cooperarea inter-institutionala; consolidarea si eficientizarea CSM si institutiilor coordonate; eficientizarea activitatii si performanta judiciara a instantelor si parchetelor; transparenta si integritatea; relatia cu UE si organisme internationale; parteneriatul cu societatea civila.
De asemenea, presedintele CSM a informat membrii in legatura cu demersurile noii conduceri in vederea mentinerii unui dialog constant si la nivel inalt intre puterile statului. Astfel, in cursul saptamanii au avut loc o serie de intalniri cu reprezentantii unor inalte autoritati publice si judiciare:
- Luni, 10 ianuarie 2011, presedintele CSM, judecator Horatius Dumbrava si vicepresedintele CSM, procuror George Balan s-au intalnit la sediul Ministerului Public, cu Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, doamna Laura Codruta Kovesi.
- Marti, 11 ianuarie 2011, conducerea CSM s-a intalnit cu Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la sediul acestei instante. La intalnire au participat si membrii colegiului de conducere al instantei supreme.
- Miercuri, 12 ianuarie 2011, a avut loc o intalnire la Palatul Cotroceni cu Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu.
Urmeaza intalniri cu reprezentantii Guvernului Romaniei, ai Senatului si ai Camerei Deputatilor.
Intalnirile se circumscriu obiectivelor Consiliului Superior al Magistraturii de stabilire a unor relatii adecvate, transparente si functionale, in limite constitutionale, cu celelalte puteri ale statului.
A fost anuntata urmatoarea sedinta a Plenului CSM. Aceasta va avea loc marti, 18 ianuarie 2011, si va cuprinde pe ordinea de zi: promovarea in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, numirea secretarului general al CSM, insusirea de catre membrii CSM a declaratiei de integritate.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<