
Vacanta judecatoreasca a inceput de joi, 1 iulie 2021, conform Regulamentului de ordine interioara a instantelor judecatoresti aprobat de CSM.
Vacanta judecatoreasca este in fiecare an de doua luni, iar in aceasta perioada registratura si arhiva vor fi deschise cel putin o ora in minimum doua zile ale saptamanii. Fiecare instanta poate sa-si stabileasca singura cele doua zile in care va avea programul de functionare minim.
Pe perioada vacantei judecatoresti se pot forma complete separate, pentru a se asigura solutionarea cauzelor urgente, precum si a celor in care a intervenit un acord de mediere, indiferent de obiectul cauzei.
Colegiile de conducere, la propunerea presedintilor de sectii sau, daca nu exista sectii, la propunerea presedintelui instantei, stabilesc tipurile de obiecte care se vor solutiona in timpul vacantei judecatoresti, precum si modalitatea de repartizare a cauzelor inregistrate in timpul vacantei judecatoresti, ramase nesolutionate la sfarsitul acesteia, de regula, prin metoda repartizarii ciclice.
Vacanta judecatoreasca si concediul de odihna
Concediul de odihna anual pentru intregul personal al instantelor judecatoresti se efectueaza, de regula, in timpul vacantei judecatoresti.
Atentie! Vacanta judecatoreasca nu inseamna ca toti judecatorii si personalul auxiliar sunt plecati. Acestia au aceasta perioada dedicata pentru concediile de odihna, dar nu sunt in intregime absenti de la locul de munca!
Regulamentul de de ordine interioara al instantelor judecatoresti a intrat in vigoare la sfarsit de decembrie 2015.
Finalmente, in situatii exceptionale, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, prin hotarare, poate stabili reguli derogatorii de la prezentul regulament cu privire la desfasurarea activitatii administrativ-judiciare a instantelor, durata vacantei judecatoresti si cauzele care se judeca in timpul acesteia.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: S.C. activeaza in domeniul fabricarii robinetilor de extractie petrol, cu un numar de 157 salariati. Categorii de meserii: frezor, lacatusi mecanici, vopsitori industriali, modelieri, etc. S.C. este in insolventa si o parte din activitate si-a modificat structura nevoilor de muncitori calificati. Societatea poate asigura la sediul sau, calificare la locul de munca? Care sunt conditiile si documentele necesare a.i. calificarea sa fie valabila si trecuta in Revisal?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Companie care are sediul in Ilfov, dar punct de lucru in Bucuresti, a obtinut in trecut delegare de competenta in Bucuresti. Care sunt pasii pentru accesarea si autorizarea accesului in Reges Online? Accesul se face cu CUI Companie sediu si apoi cum se acceseaza inregistrarile realizate pe punctul de lucru?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Raportul cu privire la neconformitati este primit in mod automat de reprezentantul legal si persoana careia i s-a delegat responsabilitatea completarii in reges? Sau trebuie solicitat din reges de catre oricare dintre cei doi mentionati mai sus?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<