Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2024 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Violarea vietii private - cum se aplica pedeapsa cea mai dura!

Violarea vietii private - cum se aplica pedeapsa cea mai dura!
Violarea vietii private este sanctionata de art. 226 din Codul penal, iar Hotararea nr. 662 a Judecatoriei Sector 3 Bucuresti ne arata cand si cum se aplica pedeapsa cea mai dura.

Inculpatul a fost trimis in judecata prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti cu nr.3805/P/2021, in stare de arest preventiv, pentru savarsirea, in concurs real, a infractiunilor: de violare a vietii private, violenta in familie, violenta in familie, nerespectarea masurilor impuse prin ordinul de protectie, in forma continuata (21 de acte materiale), violarea vietii private si hartuire in forma continuata (21 de acte materiale), comise in concurs real, fapte prev. si ped. de art 226 alin. 5 Cod Penal, art. 199 alin. 1 Cod Penal, rap. la art. 193 alin. 1 Cod Penal, art. 199 alin. 1 Cod Penal, rap. la art. 193 alin. 1 Cod Penal, art. 47 alin. 1 din Legea 217/2003, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, art. 226 alin. 5 Cod Penal si art. 208 alin. 2 Cod Penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal.

In fapt, instanta a retinut ca inculpatul s-a prezentat la locul de munca al fostei sale iubite si a plasat, fara drept, in geanta acesteia, un mini dispozitiv cu cartela Vodafone, utilizat pentru inregistrarea audio ambientala, precum si pentru monitorizarea si localizarea de tip GPS in scopul ascultarii convorbirilor purtate de aceasta.

Doua zile mai tarziu, a avut o discutie in contradictoriu cu femeia si a lovit-o de mai multe ori cu palma in zona capului. Cateva ore mai tarziu, a intalnit-o din nou si a lovit-o iarasi. 

Femeia a obtinut un ordin de protectie, dar barbatul l-a incalcat de 21 de ori pana la interventia fortelor de ordine. In tot acest timp a patruns in domiciliul femeii, a plasat un dispozitiv de inregistrare audio si a continuat sa o contacteze telefonic si prin intermediul serviciilor de mesagerie online. Barbatul i-a trimis intre 30 si 420 de mesaje text zilnicc timp de cateva saptamani.

In drept, instanta arata ca faptele inculpatului intrunesc elementele constitutive a doua infractiuni de violare a vietii private prev. si ped. de art. 226 alin. 5 C.p.

Avand in vedere ca infractiunea de hartuire prev. de art. 208 alin.2 C.p este o infractiune de obicei, astfel cum a precizat si in incheierea prin care s-a dispus schimbarea de incadrare juridica, instanta apreciaza ca, in cauza nu poate fi retinuta savarsirea infractiunii in forma continuata.

Violarea vietii private - decizia instantei

In cauza se va retine ca infractiunile anterior mentionate au fost savarsite in concurs prev. de art. 38 C.p.

La individualizarea pedepsei pentru fiecare infractiune retinuta in sarcina inculpatului, instanta va avea in vedere, pe langa scopul acesteia, criteriile generale de individualizare prevazute de art. 74 C.pen. Astfel, stabilirea duratei pedepsei se face in raport cu gravitatea infractiunilor savarsite si periculozitatea infractorului, care se evalueaza in functie de imprejurarile si modul de comitere a acestora, mijloacele folosite, natura si gravitatea rezultatului produs, starea de pericol creata pentru valoarea ocrotita, motivul savarsirii infractiunii si scopul urmarit, antecedentele penale ale infractorului, conduita avuta ulterior savarsirii infractiunii si in cursul procesului penal, nivelul de educatie, varsta, starea de sanatate, situatia familiala si sociala.

Avand in vedere criteriile de individualizare a pedepsei, prin raportare la modalitatea si imprejurarile in care au fost savarsite infractiunile , instanta retine ca inculpatul a actionat cu intentie directa, sub imboldul revoltei declansate de banuiala privind o relatie extraconjugala pe care ar fi avut-o concubina sa.

Instanta retine, de asemenea ca,desi in mod formal, faptele comise de catre inculpat nu sunt grave, limitele de pedeapsa prevazute de lege nefiind unele ridicate, modalitatea in care a actionat inculpatul imprima acestora o gravitate sporita.

Astfel, instanta va avea in vedere ca toate actiunile inculpatului care se circumscriu elementelor constitutive ale infractiunilor pentru care acesta a fost trimis in judecata au fost comise intr-o perioada de 2 luni, cu o frecventa uluitoare – numarul mesajelor transmise fiind foarte mare, inculpatul necontrolandu-si reactiile, alegand sa comita infractiuni, in loc sa rezolve intr-o modalitate legala divergentele dintre el si concubina sa, indiferent de motivul acestora.

Mai mult, activitatea infractionala a inculpatului, constand in incalcarea ordinului de protectie, prin contactarea repetata a persoanei vatamate, prin trasmiterea unui numar impresionant de mesaje, prin apropierea de persoana sa, prin patrunderea chiar in locuinta si montarea unui dispozitiv tehnic utilizat pentru inregistrearea ambientala, s-a desfasurat pe o perioada lunga de timp, perseverenta infractionala a inculpatului fiind evidenta, acesta dovedind o incapacitate de a-si corija comportamentul, de a se opri din comiterea de infractiuni impotriva persoanei vatamate.

Instanta retine ca periculozitatea inculpatului rezulta atat din perseverenta infractionala – inculpatul actionand intr-o perioada mare de timp, exercitand agresiuni fizice asupra persoanei vatamate, unele in prezenta minorei, incalcand repetat, in mod constient si cu evidenta intentie directa, chiar premeditat – aspect ce rezulta si din continutul mesajelor, masurile dispuse prin ordinul de protectie, incalcari care au avut loc chiar si in momentul in care acesta se afla sub masura preventiva a arestului la domiciliu, dovedind o nepasare totala fata de masurile dispuse, alegand, in mod constient, reiterarea comportamentului infractional, comportament care a determinat o stare de profunda temere a persoanei vatamate si inclusiv a minorei.

Fata de aspectele anterior mentionate, avand in vedere insa si imprejurarea ca inculpatul se afla la primul conflict cu legea penala, astfel cum rezulta din fisa de cazier, a recunoscut in fata instantei comiterea faptelor, astfel cum au fost retinute in actul de sesizare solicitand aplicarea procedurii recunoasterii, instanta umeaza a-l condamna pe acesta la cate o pedeapsa orientata spre minimul special pentru fiecare din infractiunile pentru care s-a dispus trimiterea in judecata, urmand a fi avute in vedere limitele de pedeapsa rezultate urmare reducerii cu 1/3 , data fiind admiterea cererii inculpatului de judecare a cauzei potrivit procedurii recunoasterii si dispozitiile art. 396 alin. 10 C.p.p. , urmand ca pedeapsa sa fie executata in regim de detentie.

violare viata privata pedeapsa

In raport cu implicatiile infractiunilor savarsite de catre inculpat, gravitatea faptelor, imprejurarile cauzei si persoana inculpatului, necesitatea protectiei eficiente a persoanei vatamateavand in vedere si aspectele ce rezulta din probele administrate in faza de urmarire penala care confirma o stare de temere a persoanei vatamate stare de temere creata urmare actiunilor inculpatului, aceasta fiind nevoita sa se mute de la adresa unde locuia impreuna cu minora, instanta apreciaza ca se impune aplicarea pedepsei complementare a exercitarii unor drepturi, respectiv cele prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b n si o C.p.
 
PENTRU ACESTE MOTIVE

IN NUMELE LEGII

HOTARASTE:

1. In baza art. 226 alin. 5 C.p rap. la art. 396 alin.10 C.p.p condamna pe inculpatul A________ A____ A________, fiul lui A_________ A_____ si V_______, nascut la data de 13.06.1978 in Bucuresti, domiciliat in Bucuresti, _____________________, nr. 9-15, ______________, sector 1, f.f.l in _________________________ Tantava, CNP _____________, cetatean roman, in prezent aflat in Penitenciarul Rahova, la pedeapsa de 8 luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de violare a vietii private – fapta din 22.04.2021.

In baza art. 67 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b, n si o C. pen. interzice inculpatului, pe o perioada de 1 an , cu titlul de pedeapsa complementara, aplicata pe langa pedeapsa principala de 8 luni inchisoare, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vatamata C____ C_____ C______ cu domiciliul in Bucuresti, ______________________, nr. 9-15, ____________, de a se apropia de aceasta si de locuinta sa , de locul de munca al acesteia situat in Bucuresti, _______________________. 3, la mai putin de 100 metri, dupa executarea pedepsei inchisorii, dupa gratierea totala , ori a restului de pedeapsa, dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate .

In baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b, n si o C. pen. interzice inculpatului, cu titlul de pedeapsa accesorie, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vatamata C____ C_____ C______ cu domiciliul in Bucuresti, ______________________, nr. 9-15, ____________, de a se apropia de aceasta si de locuinta sa, de locul de munca al acesteia situat in Bucuresti, _______________________. 3, la mai putin de 100 metri, care se va executa conform art. 65 alin. 3 C.p. pe langa pedeapsa principala de 8 luni inchisoare .

2. In baza art. 226 alin. 5 C.p rap. la art. 396 alin. 10 C.p.p condamna pe acelasi inculpat la pedeapsa de 8 luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de violare a vietii private– fapta din 10.05.2021.

In baza art. 67 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b, n si o C. pen. interzice inculpatului, pe o perioada de 1 an , cu titlul de pedeapsa complementara, aplicata pe langa pedeapsa principala de 8 luni inchisoare, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vatamata C____ C_____ C______ cu domiciliul in Bucuresti, ______________________, nr. 9-15, __________________ se apropia de aceasta si de locuinta sa , de locul de munca al acesteia situat in Bucuresti, _______________________. 3, la mai putin de 100 metri, dupa executarea pedepsei, dupa gratierea totala , ori a restului de pedeapsa, dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate .

In baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b, n si o C. pen. interzice inculpatului, cu titlul de pedeapsa accesorie, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vatamata C____ C_____ C______ cu domiciliul in Bucuresti, ______________________, nr. 9-15, ____________, de a se apropia de aceasta si de locuinta sa, de locul de munca al acesteia situat in Bucuresti, _______________________. 3, la mai putin de 100 metri, care se va executa conform art. 65 alin. 3 C.p. pe langa pedeapsa principala de 8 luni inchisoare .

3. In baza art. 199 alin.1 C.p rap. la art. 193 alin.1 C.p cu aplicarea art. 396 alin.10 C.p.p condamna pe acelasi inculpat la pedeapsa de 5 luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de violenta in familie – fapta din 24.04.2021, ora 08.30.

In baza art. 67 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a , b , n si o C. pen. interzice inculpatului, pe o perioada de 1 an, cu titlul de pedeapsa complementara, aplicata pe langa pedeapsa principala de 5 luni inchisoare, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vatamata C____ C_____ C______ cu domiciliul in Bucuresti, ______________________, nr. 9-15, __________________ se apropia de aceasta si de locuinta sa , de locul de munca al acesteia situat in Bucuresti, _______________________. 3, la mai putin de 100 metri dupa executarea pedepsei, dupa gratierea totala , ori a restului de pedeapsa , dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate .

In baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b, n si o C. pen. interzice inculpatului, cu titlul de pedeapsa accesorie, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vatamata C____ C_____ C______ cu domiciliul in Bucuresti, ______________________, nr. 9-15, ____________, de a se apropia de aceasta si de locuinta sa , de locul de munca al acesteia situat in Bucuresti, _______________________. 3, la mai putin de 100 metri, care se va executa conform art. 65 alin. 3 C.p. pe langa pedeapsa principala de 5 luni inchisoare .

4. In baza art. 199 alin.1 C.p rap. la art. 193 alin.1 C.p cu aplicarea art. 396 alin.10 C.p.p condamna pe acelasi inculpat la pedeapsa de 5 luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de violenta in familie– fapta din 24.04.2021, ora 13.45.

In baza art. 67 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b, n si o C. pen. interzice inculpatului, pe o perioada de 1 an , cu titlul de pedeapsa complementara, aplicata pe langa pedeapsa principala de 5 luni inchisoare, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a comunica cu persoanele vatamate C____ C_____ C______ cu domiciliul in Bucuresti, ______________________, nr. 9-15, __________________ se apropia de aceasta si de locuinta sa , de locul de munca al acesteia situat in Bucuresti, _______________________. 3, la mai putin de 100 metri, dupa executarea pedepsei, dupa gratierea totala , ori a restului de pedeapsa , dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate .

In baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b, n si o C. pen. interzice inculpatului, cu titlul de pedeapsa accesorie, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vatamata C____ C_____ C______ cu domiciliul in Bucuresti, ______________________, nr. 9-15, ____________ , de a se apropia de aceasta si de locuinta sa, de locul de munca al acesteia situat in Bucuresti, _______________________. 3, la mai putin de 100 metri, care se va executa conform art. 65 alin. 3 C.p. pe langa pedeapsa principala de 5 luni inchisoare .

5. In baza art. 208 alin.2 C.p cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.p.p condamna pe acelasi inculpat la pedeapsa de 1 luna inchisoare pentru savarsirea infractiunii de hartuire – fapta din perioada 28.04.______________21, persoana vatamata C____ C_____ C______.

In baza art. 67 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b, n si o C. pen. interzice inculpatului, pe o perioada de 1 an , cu titlul de pedeapsa complementara, aplicata pe langa pedeapsa principala de 1 an inchisoare, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vatamata C____ C_____ C______ cu domiciliul in Bucuresti, ______________________, nr. 9-15, ____________, de a se apropia de aceasta si de locuinta sa , de locul de munca al acesteia situat in Bucuresti, _______________________. 3, la mai putin de 100 metri, dupa executarea pedepsei, dupa gratierea totala , ori a restului de pedeapsa , dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate .

In baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b, n si o C. pen. interzice inculpatului, cu titlul de pedeapsa accesorie, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vatamata C____ C_____ C______ cu domiciliul in Bucuresti, ______________________, nr. 9-15, __________________ se apropia de aceasta si de locuinta sa , de locul de munca al acesteia situat in Bucuresti, _______________________. 3, la mai putin de 100 metri, care se va executa conform art. 65 alin. 3 C.p. pe langa pedeapsa principala de 1 luna inchisoare .

6. In baza art. 47 alin. 1 din Legea 217/2003 , cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.p.p, cu aplicarea art. 35 alin.1 C.p condamna pe acelasi inculpat la pedeapsa de 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a ordinului de protectie, in forma continuata – fapta din perioada 28.04-31.05.2021 – 21 acte materiale.

In baza art. 67 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b, n si o C. pen. interzice inculpatului, pe o perioada de 1 an , cu titlul de pedeapsa complementara, aplicata pe langa pedeapsa principala de 1 an inchisoare, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vatamata C____ C_____ C______ cu domiciliul in Bucuresti, ______________________, nr. 9-15, ____________, de a se apropia de aceasta si de locuinta sa , de locul de munca al acesteia situat in Bucuresti, _______________________. 3, la mai putin de 100 metri, dupa executarea pedepsei, dupa gratierea totala , ori a restului de pedeapsa , dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate .

In baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b, n si o C. pen. interzice inculpatului, cu titlul de pedeapsa accesorie, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vatamata C____ C_____ C______ cu domiciliul in Bucuresti, ______________________, nr. 9-15, ____________, de a se apropia de aceasta si de locuinta sa , de locul de munca al acesteia situat in Bucuresti, _______________________. 3, la mai putin de 100 metri, care se va executa conform art. 65 alin. 3 C.p. pe langa pedeapsa principala de 1 an inchisoare .

In baza art. 38 alin. (1) si a art. 39 din C. pen., contopeste pedepsele aplicate prin prezenta sentinta in pedeapsa cea mai grea de 1 an inchisoare, la care se adauga un spor de 1/3 din restul pedepselor – 9 luni, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa rezultanta de 1 an si 9 luni inchisoare, in regim de detentie.

In temeiul art. 45 alin. (3) lit. a), contopeste pedepsele complementare aplicate si dispune ca inculpatul A________ A____ A________ sa execute pedeapsa complementara cea mai grea, prevazuta de art. 67 alin. (2) C. pen si art. 66 alin. (1) lit. a),b), n) si o) C. pen., respectiv dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vatamata C____ C_____ C______ cu domiciliul in Bucuresti, ______________________, nr. 9-15, __________________ se apropia de aceasta si de locuinta sa , de locul de munca al acesteia situat in Bucuresti, _______________________. 3, la mai putin de 100 metri, pe o perioada de 1 an, care se va executa conform art. 68 alin. (1) lit. c) C. pen.

In temeiul art. 45 alin. (5) rap. la alin. (3) lit. a), contopeste pedepsele accesorii aplicate si dispune ca inculpatul A________ A____ A________ sa execute pedeapsa accesorie, prevazuta de art. 67 alin. (2) C. pen si art. 66 alin. (1) lit. a),b), n) si o) C. pen., dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vatamata C____ C_____ C______ cu domiciliul in Bucuresti, ______________________, nr. 9-15, ____________, de a se apropia de aceasta si de locuinta sa , de locul de munca al acesteia situat in Bucuresti, _______________________. 3, la mai putin de 100 metri care se va executa conform art. 68 alin. (1) lit. c) C. pen, pe langa pedeapsa rezultanta de 1 an si 9 luni inchisoare.

In baza art. 399 C.p.p mentine masura arestarii preventive a inculpatului, masura dispusa prin incheierea de sedinta din 01.06.2021, in baza careia a fost emis mandatul de arestare preventiva nr. 65 din 01.06.2021 de catre Judecatoria sectorului 3 Bucuresti.

In baza art. 72 C.p deduce din pedeapsa rezultanta la care a fost condamnat inculpatul de 1 an si 9 luni inchisoare perioada in care inculpatul a fost retinut, arestat la domiciliu si arestat preventiv de la 17.05.2021 la zi.

Ia act ca persoanele vatamate C. C. C. si B. B. B. nu s-au constituit parti civile in procesul penal.

Executorie cu privire la masura preventiva.

In temeiul art. 274 alin.1 C.p.p obliga inculpatul A. A. A. la plata sumei de 4000 lei cheltuieli judiciare avansate de stat (3000 lei in faza de urmarire penala).

Florin Amariei
de Florin Amariei
Redactor

Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie.  In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.  

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 05 Octombrie 2021
Votati articolul "Violarea vietii private - cum se aplica pedeapsa cea mai dura!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

MODIFICARILE din Contractele Civile si Actele Comerciale se aplica deja!

Folositi NOILE Modele de Documente pentru 2024

Descarcati GRATUIT Raportul Special "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016