Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Blejnar anunta schimbari importante la ANAF si Garda Financiara

 

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si institutiile din subordine - Garda Financiara, Directiile Generale de Finante Publice si Autoritatea Nationala a Vamilor - vor fi restructurate in perioada imediat urmatoare, a declarat intr-o conferinta de presa, presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

"Vom trece la desfiintarea unor administratii fiscale. Suntem o tara cu 424 de administratii fiscale infiintate in ultimii 20 de ani pe criterii mai mult sau mai putin hilare. Avem doua administratii in aceeasi comuna care deservesc comune diferite si administratii cu eficienta zero din punct de vedere al costului colectarii. Oamenii nu vor fi dati afara ci vor fi directionati spre zonele sensibile de evaziune fiscala, spre zonele de risc fiscal", a precizat Blejnar.

Astfel, in perioada imediat urmatoare unele administratii fiscale vor fi desfiintate, in conditiile in care sunt nu mai putin de 424 la nivelul intregii tari, pe criterii "mai mult sau mai putin ilare", unele cu eficienta zero.

Sorin Blejnar a subliniat insa ca oamenii nu trebuie sa se teama ca vor fi dati afara, ei vor fi "directionati spre zonele de evaziune fiscala".

De asemenea, Garzii Financiare i se vor conferi atributii suplimentare privind efectuarea de controale si luarea de decizii de executare silita.

"Intr-o singura structura vom incerca sa unificam controlul, sa nu mai facem controale paralele", a mai anuntat seful ANAF, precizand ca se va face transferul controlului vamal la aceasta institutie rezultata din unificarea institutiilor publice de control.

Blejnar a mai anuntat ca va fi regandit si sistemul de colectare a impozitelor si taxelor, urmand sa fie aplicat, cel mai probabil, exemplul Bulgariei, privind externalizarea unei parti din sistemul de incasare a unor debite pentru care statul roman nu are capacitatea de a recupera sume consistente.

In plus, va fi modernizat sistemul informatic, in conformitate cu decizia CSAT de integrare a sistemelor bazelor de date

Potrivit lui Blejnar, administrarea si controlul accizelor vor fi transferate catre aceasta structura unificata, iar o parte din atributiile Garzii Financiare care se refera la lucrul sub indrumarea procurorului in cazurile de frauda fiscala vor fi preluate de Ministerul Administratiei si Internelor.


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 15 Octombrie 2010
Votati articolul "Blejnar anunta schimbari importante la ANAF si Garda Financiara":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI