Datoria Postei Romane afisata pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) are inclusa amenda luata de companie de la Consiliul Concurentei (CC) in 2010, aceasta fiind esalonata pe o perioada de trei ani, au declarat reprezentantii companiei.
'Posta Romana a fost amendata in anul 2010, de catre Consiliul Concurentei, cu suma de 103,3 milioane lei, aceasta datorie certa fiind evidentiata de ANAF distinct fata de datoriile la bugetul de stat. Amenda, in baza OUG 24/2012, a fost esalonata pe o perioada de 36 de luni, Posta Romana achitand deja doua transe aferente acestei esalonari. Ulterior acordarii acestei esalonari, ANAF a inclus in raportarea de la 30 iunie 2012 si suma ramasa de achitat de catre Posta Romana, la rubrica "Alte impozite si taxe", au afirmat oficialii companiei.
Potrivit acestora, coreland informatiile se poate observa ca, practic, per ansamblu, datoriile companiei fata de bugetul de stat nu au crescut, perceptia fiind determinata de includerea diferentei neachitate din amenda primita de Posta Romana de la Consiliul Concurentei.
'Analizand in acest context situatia prezentata de ANAF as dori sa subliniez scaderea, la data de 30 iunie, cu doua milioane lei a obligatiei restante fata de bugetul de stat aferenta TVA, de la 23.496.351, la 21.482.322', a mai afirmat sursa citata.
ANAF a publicat, marti, lista marilor datornici al bugetul de stat, printre care figura si Posta Romana cu datorii de 125,5 milioane lei, din care 21,4 milioane din TVA, 97,2 milioane din alte impozite si taxe, iar 6,8 milioane din dobanzi si penalitati de orice fel. Pentru aceasta companie s-au acordat inlesniri la plata.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<