Inspectoratul Teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 7 noiembrie 2016, a inculpatului
BLEJNAR SORIN, la data faptei de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (A.N.A.F.) cu rang de secretar de stat, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta,
In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:
In cursul anului anul 2011, in contextul initierii unor proceduri de achizitii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, in calitatea mai sus mentionata, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul institutiei publice respective.
Banii respectivi urmau sa-i fie remisi inculpatului in schimbul exercitarii influentei sale asupra unor subalterni, pentru ca acesti sa gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel incat aceste contracte sa fie obtinute de firma omului de afaceri.
Iin aceste circumstante, in perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin si ceilalti functionari implicati in acest demers au primit suma totala de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de acestia cu care societatea omului de afaceri a incheiat mai multe contracte fictive.
in cauza, procurorii anticoruptie au beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si din cadrul Directiei de Operatiuni Speciale.
Fise distractive pentru gradinita
Cartea verde a contabilitatii
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Inculpatului Blejnar Sorin i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand sa fie prezentat la data de 8 noiembrie 2016, Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri