Aceeasi poveste dar cu o alta opinie
Discutam in urma cu cateva editoriale despre articolul 133 alin. (1) din Constitutia Romaniei, conform caruia Consiliul Superior al Magistraturii reprezinta garantul independentei justitiei. De asemenea, spuneam tot atunci faptul ca CSM-ul indeplineste rolul de instanta de judecata - prin sectiile sale - in domeniul raspunderii disciplinare a judecatorilor si a procurorilor. Referitor la acest aspect seful Consiliului Superior al Magistraturii considera ca evaluarea procurorilor si judecatorilor pentru activitatea depusa trebuie facuta in mod individual.
Pe adresa redactiei nu au intarziat sa apara si reactiile celor care ne citesc cu regularitate newsletter-ele, cu privire la acest subiect. Din acest motiv astazi am hotarat sa va impartasim si dvs. opinia a doi dintre abonatii nostri.
”Toate aceste initiative sunt salutare. Eu in schimb, mai sceptica din fire, astept aplicarea acestor idei. Cred cu toata inima ca in Romania niciun lider nu se bazeaza in actul de conducere pe o stiinta sau o experienta indelungata intr-un domeniu ci isi imagineaza diverse modalitati prin care se poate reforma un palier de activitate sau altul, mai pe scurt isi da cu parerea. Nu stie cum poate fi aplicata ideea sa sau ce consecinte practice va avea, dar cum un sef nu poate sa nu aiba idei reformatoare acestia emit zilnic sute de astfel de idei, mai bine spus isi dau cu parerea cum da si “tata leana de la coltul strazii”.
Cum va imaginati ca se poate face evaluarea magistratilor individual? Intai ar fi trebuit sa creeze cadrul normativ care sa permita asa ceva. Dar ceea ce este deranjant este ca in toate domeniile de activitate se pune caruta inaintea boilor si toate sunt intr-o harababura maxima. Eu cred ca multe asemenea afirmatii sunt facute si cu un usor iz electoral, adica nu si-ar dori partidele de la guvernare sa se poata lauda cu un succes nebanuit in justitie mai ales ca reprezinta un domeniu atat de sensibil? Si cu toate astea incerc sa mentin un oarecare optimism si sa imi imaginez Romania o tara normala unde liderii sunt elite si toate lucrurile sunt asezate pe un fagas normal, cred ca si noi cetatenii suntem vinovati pentru ca nu ne implicam in nici un fel pentru a determina agenda politica. Cele cateva ONG-uri sunt mai degraba portdrapeluri pentru unii oameni politici si mai putin pentru interesele noastre ale cetatenilor”. Cartea Verde a Contabilitatii Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor Memorator Gramatica Gimnaziu
In completarea acestei pareri vine o alta care spune: „Dupa opinia mea, singura modalitate viabila a fost si este examenul la Parchete si Instante pt. ocuparea direct pe post si calificarea LA LOCUL DE MUNCA. Dupa care, se da definitivatul dupa cei doi ani de stagiu. Este si mai economic financiar pentru stat si convenabil pentru ambele parti, atat ca institutie cat si viitor magistrat.”
Asadar, va multumim ca ne impartasiti parerile dvs. de fiecare data. Cred, asa cum am mai spus-o, in faptul ca orice reactie prezenta poate schimba intr-un fel sau altul viitorul nostru al tuturor.
Valentin Pulbere
Consilier Juridic
Administrator:
www.e-juridic.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri