Institutul National al Magistraturii anunta programul de desfasurare a testarii scrise privind managementul, comunicarea si resursele umane din data de 24 noiembrie 2013
Testarea scrisa privind managementul, comunicarea si resursele umane va avea loc la data de 24 noiembrie 2013, la Universitatea Nicolae Titulescu, cu sediul in Bucuresti, Calea Vacaresti, nr. 185, sector 4.
Sustinerea probei se va desfasura in 3 sali de concurs, respectiv doua sali pentru candidatii judecatori si o sala pentru candidatii procurori.
Mijloace de transport: metrou - statia Timpuri Noi; autobuzele 133, 312, 323 - statia Univ.Crestina Dimitrie Cantemir
Concursul va incepe la ora 9,00.
Accesul candidatilor in sali este permis intre orele 7,45 - 8,30 numai pe baza actului de identitate ( buletin de identitate/carte de identitate sau pasaport
Timpul destinat elaborarii lucrarii scrise va fi stabilit de comisia de examinare si nu va depasi 4 ore.
Pentru elaborarea lucrarii scrise, candidatii pot folosi numai cerneala sau pix cu pasta de culoare neagra.
Se interzice candidatilor sa detina asupra lor, pe timpul desfasurarii probei, orice surse de informare si orice mijloc electronic de comunicare.
Incalcarea acestor dispozitii atrage eliminarea din concurs.
Listele cu repartizarea candidatilor in sali se vor publicate pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii si Institutului National al Magistraturii si vor fi afisate pe usile salilor in care se desfasoara proba.
Subiectele si baremele utilizate pentru
Judecatori
Redam mai jos cateva intrebari utilizate la Concursul / examenul pentru numirea in functii de conducere13 septembrie - 4 decembrie 2013
VARIANTA NR. 3
l. Care dintre urmatoarele afirmatii/despre brainstorming nu este corecta?
a) unora, brainstormingul le poate parea fortat si artificial;
b) succesul unei sesiuni de brainstorming depinde de persoana care o conduce;
c) brainstonningul este o tehnica destul de complexa.
Raspuns: c
2. Dintre cele trei tipuri de calitati necesare managerului (dupa Robert Katz), cele care se cer in proportii aproximativ egale la toate nivelurile ierarhice sunt:
a) calitatile tehnice;
b) calitatile umane;
c) calitatile conceptuale.
Raspuns: b
3. Dupa obiectivele urmarite, evaluarea managerilor poate fi:
a) anticipativa;
b) de ansamblu;
c) periodica.
Raspuns: a
4. In tranzitia de la specialist la manager, cand noul manager incepe sa realizeze ca exista unele lucruri pe care a reusit sa le faca si mult mai multe pe care ar fi in stare sa le faca,
acesta se afla in faza de:
a) minimizare;
b) consolidare psihica a statutului dobandit;
c) acceptare.
Raspuns: c
5. Prin prisma teoriei consolidarii, cand managerul ignora anumite comportamente nedorite ale angajatilor, aceasta atitudine reprezinta o forma de:
a) consolidare negativa;
b) sanctiune;
c) extinctie.
Raspuns: c
AICI gasiti subiectele complete
Subiectele si baremele utilizate pentru
Procurori
VARIANTA NR. III
l. Analizand tripla semnificatie a managementului, daca vorbim de „explicitarea naturii si trasaturilor procesului de management, conturarea unui ansamblu organizat de cunostinte specifice formarii managerilor si orientarii activitatii lor", inseamna ca managementul are semnificatia de:
a) activitate practica (proces);
b) centru de decizie;
c) disciplina stiintifica.
Raspuns: c
2. Peter Drucker a definit cinci sarcini fundamentale ale managerului. Daca un manager „constituie in echipe pe cei responsabili de diferite sarcini, decide in ceea ce-i priveste pe oameni, adica referitor la salarii si promovare”, inseamna ca:
a) organizeaza;
b) motiveaza si comunica;
c) formeaza oameni si se formeaza pe el insusi.
Raspuns: b
3. Rezultatele prevederii se concretizeaza in prognoze, planuri si programe. Cele care pot avea si un caracter obligatoriu, mai ales daca sunt elaborate pe termene mai scurte, sunt:
a) prognozele;
b) planurile;
c) programele.
Raspuns: b
AICI subiectele complete
Procedura privind depunerea contestatiilor la baremul de evaluare si notare are ca temei legagal art.21 alin.6 si art.39 alin.6 din Regulamentul de organizare si desfasurare a concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.326/2006 modificata, baremul de evaluare si notare poate fi contestat in termen de 24 de ore de la afisare.
Contestatiile la baremul de evaluare si notare se depun la Consiliul Superior al Magistraturii, prin fax la numerele 021 3 ll 69 42 sau 021 3 ll 69 43.
Model contestatie la barem -
aici
Sursa Institutul National al Magisrtaturii