Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ajutor: Este legala schimbarea departamentului angajatului in cauza fara acordul lui?
Analizam in randurile urmatoare o speta deosebit de interesanta, solutionata de expertii ClubJuridic.ro.
In cadrul spetei, abonatul releva situatia cu care se confrunta in cadrul multinationalei unde isi indeplineste activitatea profesionala.
"Situatia pe scurt: m-am angajat recent la o multinationala in Bucuresti. Dupa o luna de traininguri de tot felul si acomodatul cu noul job, managerul imi spune ca au nevoie de oameni pe un sub-departament, cu atributii mai complexe si o alta echipa.
I-am explicat in mod diplomat ca nu vreau sa fac asta pentru ca m-am acomodat cu echipa si jobul respectiv, pentru care am semnat contractul.
Argumentele managerului au fost ca au nevoie de mai multi oameni, ca nu gasesc pe piata muncii si ca ar trebui sa arat flexibilitate s.a.
Pot fi obligat unilateral sa accept schimbarea ? Trebuie mentionat ca nu se schimba nici o o alta conditie din CIM, dar eu vreau sa raman pe acest sub-departament (structura corporate e foarte stufoasa). Multumesc!"
In cazul acestei spete, in mod clar trebuie sa intelegem ca ilegal ar fi ca angajatorul sa schimbe locul muncii, locatia, nivelul sarcinilor, tipul activitatii profesionale samd.
Dar atat timp cat nu se schimba locul muncii, angajatorul poate sa mute angajatii pe ce departament doreste, cat timp le respecta specializarea.
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita? vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu... vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Votati articolul "Ajutor: Este legala schimbarea departamentului angajatului in cauza fara acordul lui?": Rating: Nota: 5 din 5 din 3 voturi