"Fortele de politie si jandarmerie au aplicat aproape 26.000 de sanctiuni contraventionale, dintre care peste 18.500 la regimul circulatiei rutiere", a declarat comisarul de politie Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, citata de Agerpres.
Dintre contraventiile pe linie de politie rutiera, 173 au fost aplicate pentru conducere sub influenta alcoolului. De vineri pana luni au fost retinute 1.291 de permise de conducere si au fost retrase 340 de certificate de inmatriculare.
"Au fost inregistrate zilnic, in medie, 25 de accidente de circulatie. Au fost aplicate aproximativ 6.300 de amenzi rutiere pentru depasirea vitezei de deplasare pe drumurile publice, in conditiile in care Politia a avut in trafic, in fiecare zi, peste 400 de radare. Cele mai ridicate valori de trafic au fost inregistrate ieri, pe DN1, intre Busteni si Predeal, la intrarea pe Autostrada Pitesti-Bucuresti, pe DN 7, in judetul Arges si pe DN 6, in judetul Giurgiu", a declarat Monica Dajbog.
Conform sursei, politistii de frontiera au depistat 102 persoane care incercau sa tranziteze ilegal frontiera, 86 pe iesirea din tara.
"Exemplificativ este cazul inregistrat la punctul de trecere a frontierei de la Nadlac, unde 73 de cetateni sirieni si unul irakian au incercat sa iasa din tara ascunsi intr-un TIR condus de un cetatean turc. Dupa procedurile de identificare cetatenii straini au fost transportati si cazati in Centrul de cazare a strainilor luati in custodie publica Otopeni, in vederea intocmirii documentelor pentru returnarea acestora in tara de origine", a adaugat purtatorul de cuvant al MAI.
sursa: Agerpres.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un nr. de 10 angajati cu contract de munca pe perioada nedeterminata care beneficiau de indemnizatie de somaj atunci cand au fost angajati. Nu s-a incheiat conventie cu AJOFM pentru ca angajatorul sa beneficieze de subventionarea locurilor de munca. Din cauza unor dificultati financiare s-a decis incetarea contractelor angajatilor aflati in perioada de proba cu art. 31 alin. 3. Va rog sa imi spuneti in baza caror prevederi legale refuza AJOFM reluarea platii indemnizatiei de somaj...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<