"Fortele de politie si jandarmerie au aplicat aproape 26.000 de sanctiuni contraventionale, dintre care peste 18.500 la regimul circulatiei rutiere", a declarat comisarul de politie Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, citata de Agerpres.
Dintre contraventiile pe linie de politie rutiera, 173 au fost aplicate pentru conducere sub influenta alcoolului. De vineri pana luni au fost retinute 1.291 de permise de conducere si au fost retrase 340 de certificate de inmatriculare.
"Au fost inregistrate zilnic, in medie, 25 de accidente de circulatie. Au fost aplicate aproximativ 6.300 de amenzi rutiere pentru depasirea vitezei de deplasare pe drumurile publice, in conditiile in care Politia a avut in trafic, in fiecare zi, peste 400 de radare. Cele mai ridicate valori de trafic au fost inregistrate ieri, pe DN1, intre Busteni si Predeal, la intrarea pe Autostrada Pitesti-Bucuresti, pe DN 7, in judetul Arges si pe DN 6, in judetul Giurgiu", a declarat Monica Dajbog.
Conform sursei, politistii de frontiera au depistat 102 persoane care incercau sa tranziteze ilegal frontiera, 86 pe iesirea din tara.
"Exemplificativ este cazul inregistrat la punctul de trecere a frontierei de la Nadlac, unde 73 de cetateni sirieni si unul irakian au incercat sa iasa din tara ascunsi intr-un TIR condus de un cetatean turc. Dupa procedurile de identificare cetatenii straini au fost transportati si cazati in Centrul de cazare a strainilor luati in custodie publica Otopeni, in vederea intocmirii documentelor pentru returnarea acestora in tara de origine", a adaugat purtatorul de cuvant al MAI.
sursa: Agerpres.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In situatia in care exista un asociat si 2 administratori, pot presta servicii ambii administratori unul este si asociatul unic ce tin de obiectul de activitate al societatii transport alternativ-Bolt fara sa detina CIM sau contract de administrare?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am angajat o persoana cu contract de munca cu 8 ore, pe perioada nedeterminata, dar a venit doar o zi, nu a muncit doar i s-a prezentat ce are de facut apoi dupa masa a sunat ca nu mai vine ca a acceptat o alta oferta. In acest caz cum trebuie sa desfacem contractul angajatului? Pe perioada de proba? Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua in care a fost la servici dar nu a lucrat?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem angajati care aduc concediu medical eliberat de diferiti medici, care se suprapun. Modul de calcul al acestor concedii medicale se platesc conform legislatiei in vigoare, adica primul concediu medical se plateste pana la data inceperii urmatorului. Intrebarea este: in declaratia 112, aceste concedii medicale trebuie sa apara ca si durata conform platii sau conform duratei care apare pe formularul de concediu medical eliberat de catre medic? Care este legislatia unde se precizeaza acest...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<