Politia Locala din Timisoara si Jandarmii au inceput sa aplice amenzi pentru masini zgomotoase. Soferii au fost sanctionati si pentru drifturi, si pentru muzica!
Politistii locali din Timisoara, impreuna cu jandarmii, au aplicat 26 de sanctiuni in valoare de peste 16.000 de lei societatilor care au organizat evenimente la care muzica a fost prea tare si pasionatilor de drifturi, care tulbura linistea pe timpul noptii, in cadrul unei actiuni de amploare desfasurata in noaptea de sambata spre duminica.
Misiunea a vizat prevenirea si combaterea faptelor antisociale de incalcare a normelor de convietuire sociala, a faptelor de tulburare, fara drept, a linistii locuitorilor, dar si pentru prevenirea si combaterea poluarii fonice prin folosirea autovehiculelor cu turarea motoarelor acestora si efectuarea de manevre prin derapaje, intoarceri bruste pe loc, accelerari si franari bruste, arata un comunicat al Politiei Locale Timisoara.
Au fost verificate 20 de societati comerciale, din care cinci au fost sanctionate pentru nerespectarea prevederilor privind nivelul de zgomot, dar si pentru nerespectarea legislatiei privind exercitiile comerciale. Cinci conducatori de motociclete sau autovehicule care s-au distrat turand motoarele au fost de asemenea sanctionati.
Numai luna aceasta au fost inregistrate 33 de sesizari de la cetateni pe linia tulburarii linistii publice pe timp de noapte de catre firme sau persoane fizice care au dat muzica prea tare ori au turat motoarele pe strazile orasului.
Sanctiuni aplicate si in Bucuresti
RAR a anuntat ca in acesst weekend a format echipaje mixte cu Politia Rutiera si a verificat 40 de masini. Din acestea, 75% prezentau deficiente majore si/sau periculoase. Jumatate dintre vehiculele verificate aveau neconformitati in ceea ce priveste emisiile poluante (chimice si fonice).
Astfel de actiuni s-au desfasurat si in municipiul Ploiesti, unde dintre cele 15 autovehicule controlate, aproape jumatate aveau deficiente tehnice majore si/sau periculoase, iar 34% erau neconforme cu privire la emisiile poluante. In urma celor doua actiuni, polisistii rutieri au retras 34 de certificate de inmatriculare si au aplicat 38 de sanctiuni contraventionale.
Certificatul de inmatriculare retinut pentru deficiente tehnice poate fi recuperat in urma reinspectarii autovehiculului, activitate prin care se certifica remedierea defectiunilor constatate cu ocazia controlului in trafic. Demersul este posibil doar la reprezentantele Registrului Auto Roman din intreaga tara.
Finalmente, nu uitati:
politistii vor fi echipati cu sonometre si vor putea aplica mai usor astfel de sanctiuni!
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.